Η 29χρονη Alexandria Ocasio-Cortez είναι η νεότερη εκλεγμένη στο Αμερικάνικο Κογκρέσο

Πριν ένα χρόνο, η Alexandria Ocasio-Cortez δούλευε σε ένα bar για να στηρίξει την οικογένειά της. Την Τρίτη, η Ocasio-Cortez έγινε η νεότερη γυναίκα στην ιστορία που εκλέχθηκε στο Αμερικάνικο Κονγκρέσο, κερδίζοτας την υποστήριξη του 78% των ψηφοφόρων.

"Αυτό συμβαίνει όταν οι καθημερινοί άνθρωποι αποκτούν τη συλλογική συνειδητοποίηση ότι όλες μας οι ενέργειες - ανεξαρτήτως του πόσο μικρές ή μεγάλες είναι - έχουν δύναμη, αξίζουν το χρόνο τους και μπορούν να φέρουν αλλαγή που θα κρατήσει", λέει.

Το ανερχόμενο πολιτικό αστέρι είναι πρώην οργανώτρια της καμπάνιας του Bernie Sanders, ενώ παλιότερα δούλευε για τον γερουσιαστή Ted Kennedy. Έχει επίσης υπάρξει διευθύντρια εκπαίδευσης στο Εθνικό Ισπανικό Ινστιτούτο. Η καμπάνια της υπήρξε ιδιαίτερα ριζοσπαστική, με βαθιά φιλελεύθερη πολιτική που συμπεριλαμβάνουν έλεγχο όπλων, προσιτή στέγαση, κατάργηση ιδιωτικών φυλακών, πανεπιστήμιο χωρίς δίδακτρα κ.ά. 

Η Ocasio-Cortez είναι μάλιστα η πρώτη αντιπρόσωπος που εκπροσωπεί πλήρως την περιφέρειά της στο Κογκρέσο. "H περιφέρειά μας αποτελείται κατά 70% από έγχρωμους και δεν είχαμε ποτέ στην Αμερικάνικη ιστορία έναν έγχρωμο εκπρόσωπο, δήλωσε. Περίπου το 50% των πολιτών της περιφέρειάς της είναι μετανάστες."

Δείτε τη gallery: Αυτές είναι οι πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου