Joao Stanganelli: Ο παππούς που φτιάχνει κούκλες για παιδιά με λεύκη

Ο 64χρονος Βραζιλιάνος παππούς, Joao Stanganelli Junior, ζει από 30 χρονών έχοντας λεύκη. Έχοντας πρόσφατα συνταξιοδοτηθεί από τον χώρο της γαστρονομίας, αποφάσισε να ξεκινήσει ένα hobby που θα τον κρατούσε ενεργό και δραστήριο.

Έτσι ξεκίνησε ο Joao με τη γυναίκα του να φτιάχνουν κούκλες. Αν και τους ήταν δύσκολο στην αρχή, παρ’ όλα αυτά σύντομα το κατάφεραν. «Στις αρχές τα δάχτυλά μου και η πλάτη μου πονούσαν αρκετά, σήμερα καθόλου», είπε πρόσφατα ο Joao. «Αυτή τη στιγμή ξοδεύω το 90% του χρόνου μου στις κούκλες. Και έχω πολλές παραγγελίες», πρόσθεσε ο Joao. 

Η τέχνη της δημιουργίας κούκλων είναι εθιστική και πολύ δύσκολο να σταματήσεις, όπως έχει πει χαρακτηριστικά ο Joao. Την πρώτη του κούκλα την έφταιξε για την εγγονή του, για να έχει κάτι να τον θυμάται. Έτσι δημιούργησε μία κούκλα με λεύκη και έτσι η ιδέα γεννήθηκε. Και από τότε φτιάχνει κούκλες με λεύκη για παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η λεύκη είναι μία μακροχρόνια κατάσταση που δημιουργείται στο δέρμα, κατά την οποία αποχρωματίζονται ορισμένα σημεία του δέρματος. Το αυτοάνοσο αυτό νόσημα επηρέαζει ένα στα τρία άτομα, και μπορεί να προκληθεί από ψυχολογικό stress ή ακόμα και υπερευαισθησία στον ήλιο.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας:Instagram/joaostanganelli

Δείτε ακόμη: Καλλιτέχνης αφαιρεί το makeup από τις κούκλες και τις κανει «πραγματικές»