Πώς το Adidas Samba Sneaker έγινε το νέο αγαπημένο παπούτσι της μόδας (ξανά)

Το It sneaker επιστρέφει

Τα αθλητικά παπούτσια Adidas Samba δεν είναι κάτι καινούργιο. Σχεδιάστηκαν για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1940 ως ποδοσφαιρικό παπούτσι, το sneaker - ένα μίνιμαλ στιλ με λαστιχένια σόλα και τις τρεις signature ρίγες του brand και συχνά κατασκευασμένο από ένα μείγμα δέρματος και σουέντ- πέρασε πάνω από 70 χρόνια στη λίστα με τα αγαπημένα αθλητικά παπούτσια της adidas που περιλαμβάνει επίσης τα Superstars και Stan Smith. Όμως τον τελευταίο χρόνο, και κυρίως τους τελευταίους μήνες, το Samba αναδείχθηκε ως το Ιt αθλητικό παπούτσι, που επιλέγουν trendsetters όπως η Bella Hadid, η Kendall Jenner και ο Frank Ocean.

Αν και μια κατακόρυφη άνοδος για ένα sneaker που κυκλοφορεί εδώ και δεκαετίες, δεν προκαλεί έκπληξη, το Samba είναι ξανά στο προσκήνιο των trends χάρη σε μια σειρά από μεγάλες συνεργασίες, με τον Jonah Hill, τον skateboarder Jason Dill και, κυρίως, τη σχεδιάστρια ανδρικών ενδυμάτων Grace Wales Bonner. Πλέον το Samba είναι διαθέσιμο σε πιο εντυπωσιακές εκδοχές για τους άνδρες και τις γυναίκες που αναζητούν το επόμενο παπούτσι It.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη τριμηνιαία έκθεση του Lyst, η Adidas έχει ανέβει τέσσερις θέσεις στην «κατάταξη των πιο καυτών εμπορικών σημάτων», στην 13η θέση. Και σύμφωνα με την έκθεση, «τα αθλητικά παπούτσια Adidas x Wales Bonner Samba βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα πιο καυτά ανδρικά προϊόντα».

Όμως, δεν είναι μόνο οι updated εκδοχές του παπουτσιού που έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των αγοραστών. Καθώς η Gen Z εξερευνά την vintage αγορά, πολλοί αγοραστές ανακαλύπτουν το κομψό στυλ για πρώτη φορά.

Στο Instagram, οι influencers ενσωματώνουν το ευέλικτο sneaker σε εμφανίσεις Y2K, με μίνι φούστες, φαρδιά παντελόνια και μπουστάκια. Η low profile, σπορ σιλουέτα του Samba το χρίζει από τα πιο ευκολοφόρετα και είανι μια διαφορετική επιλογή μετά από τις πιο chunky σιλουέτες Dunk, Yeezy και Jordan που ήταν δημοφιλείς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.