Clare Waight Keller: Η γυναίκα που σχεδίασε το νυφικό της Meghan Markle αποχωρεί από τον Givenchy

Μετά από 3 χρόνια επιτυχημένης πορείας ως artistic director του οίκου Givenchy, η Clare Waight Keller ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ότι αποχωρεί από τον γαλλικό οίκο.

Η σχεδιάστρια ξεκίνησε την καριέρα της στον Calvin Klein και στη συνέχεια εργάστηκε στους Ralph Lauren, Gucci και Pringle of Scotland. Aκολούθησε ο οίκος Chloé μέχρι το 2017, όταν η αποχώρηση του Riccardo Tisci, την έφερε στον Givenchy όπου και ανέλαβε ως η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της υψηλής ραπτικής και του ready-to-wear.

 

 

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας ήταν και η συνεργασία της με την πρώην Δούκισσα του Sussex, Meghan Markle, για την οποία σχεδίασε το νυφικό της το 2018.

Ο Sidney Toledano, Πρόεδρος του LVMH Fashion Group, ευχαρίστησε θερμά την Keller για τη συνεισφορά της στον οίκο και δήλωσε πως «με τη δημιουργική της επιμέλεια και με την υπέροχη συνεργασία με τα ατελιέ, ο οίκος επανασυνδέθηκε με τις αυθεντικές αξίες του Hubert de Givenchy και την έμφυτη κομψότητά του». Η ίδια με τη σειρά της έγραψε στα social media: «Ως η πρώτη γυναίκα καλλιτεχνική διευθύντρια του ιστορικού οίκου, νιώθω τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξω την κληρονομιά του και να φέρω νέο αέρα. Τώρα κοιτάω μπροστά για το επόμενο επεισόδιο».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.