Ο Pieter Mulier είναι ο νέος creative director του oίκου Alaia

Κάτι παραπάνω από τρία χρόνια μετά το θάνατο του θρύλου της μόδας Azzedine Alaïa, ο ομώνυμος οίκος ανακοινώνει τον Pieter Mulier ως νέο creative director.

Γνωστός για τη δουλειά του ως δεξί χέρι του Raf Simons στους Jil Sander, Dior και Calvin Klein, ο Mulier ξεκινά αμέσως και πρόκειται να παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή Maison Alaïa για την σεζόν άνοιξη-καλοκαιριού 2022.

Ο Βέλγος σχεδιαστής θα εδρεύει στο Παρίσι.

"Είναι μεγάλη μου χαρά που καλωσορίζω τον Pieter στο Alaïa Maison", δήλωσε η CEO του οίκου Alaia, Myriam Serrano. "Ο Pieter ξεχωρίζει για το αξιοσημείωτο ταλέντο και την αφοσίωσή του στη χειροποίητη δημιουργία και την έντονη ματιά του στην αναζήτηση της διαχρονικής ομορφιάς που είναι βαθιά ριζωμένη στη δημιουργική προσέγγιση του οίκου μας. Συνδυάζει αυτές τις αρετές με μια σπάνια ευφυΐα, μια αληθινή γενναιοδωρία και ανθρωπιά, η οποία με γεμίζει με εμπιστοσύνη για τον τρόπο που θα ηγηθεί και τις καινοτόμες δυνάμεις που θα φέρει. Ο διορισμός του σηματοδοτεί το άνοιγμα ενός σημαντικού νέου κεφαλαίου για τον οίκο μας καθώς επιδιώκουμε από κοινού να μεταφέρουμε τις θεμελιώδεις αξίες και το στυλ Alaia".

"Είναι ένα όνειρο για μένα να ενταχθώ σε αυτόν τον διάσημο οίκο, στο υπέροχο ατελιέ και την ταλαντούχα ομάδα του", δήλωσε από την πλευρά του ο Mulier. "Με μια τεράστια αίσθηση θαυμασμού και ευθύνης, θα επιδιώξω να συνεχίσω την κληρονομιά του Azzedine Alaia για την ανάδειξη της θηλυκότητας και την τοποθέτηση των γυναικών στην καρδιά της δημιουργίας. Ανυπομονώ να γνωρίσω τους πολύτιμους πελάτες και φίλους του οίκου, καθώς και το Ίδρυμα Alaïa, για να διαμορφώσουμε από κοινού το μέλλον του θρυλικού οίκου".

Δείτε ακόμη: Tα ωραιότερα φορέματα των εκπτώσεων

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.