Swan Dress: 3 φορές που το φόρεμα-κύκνος τράβηξε τα βλέμματα στο runway

3 φορές που είδαμε φόρεμα κύκνο στην πασαρέλα και όχι μόνο

Χθες το βράδυ παρακολουθήσαμε με συγκίνηση και υπερηφάνεια το show ενός από τους πιο εμβληματικούς οίκους μόδας στην χώρα μας. Η Μaria Grazia Chiuri, creative director του οίκου Dior από το 2017, άντλησε έμπνευση από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, ενώ ταυτόχρονα θέλησε να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η συλλογή αποθέωνε τον ελληνικό χιτώνα, μέσα από αέρινα, λευκά φορέματα με πιέτες, ντραπέ και τούλι. Το λευκό κυριάρχησε στην συλλογή και φυσικά λευκά ήταν και τα looks του μεγάλου φινάλε. Το τελευταίο μάλιστα look της επίδειξης ήταν ένα εκπληκτικό φόρεμα με πολλά layers από τούλι και δύο κατάλευκα φτερά, που τελείωναν με έναν κύκνο που αγκάλιαζε το λαιμό του μοντέλου.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που o κύκνος με την αγνότητα και την ομορφιά του εμπνέει τους σχεδιαστές και τον βλέπουμε στο runway.

To πρώτο παράδειγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι αυτό της Bjork με ένα από τα πιο ιδιαίτερα φορέματα που πέρασαν ποτέ από το κόκκινο χαλί των βραβείων Oscars. Όταν η Ισλανδή καλλιτέχνις εμφανίστηκε στα Όσκαρ του 2001 με τη δημιουργία του Marjan Pejoski, μαγνήτισε τα βλέμματα. Για την ιστορία ήταν υποψήφια για το Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι με το «I’ve Seen It All» στο μιούζικαλ Dancer in the Dark.

Κανείς δεν θα μπορούσε τότε να φανταστεί τον αντίκτυπο που θα είχε το φόρεμα. Ίσως το πιο εκπληκτικό ήταν η επιστροφή του. Για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2014, η Maria Grazia Chiuri και ο Pierpaolo Piccioli το επανέφεραν στη ζωή στο runway του οίκου Valentino όπου τότε, συνεργάζονταν. Η εκδοχή τους ήταν σαφώς πιο ρομαντική και διακριτική, σε greige απόχρωση και με φτερά σε κοντινό τόνο.

Η Maria Grazia Chiuri το επανέλαβε χθες με την ωραιότερη μέχρι σήμερα εκδοχή του swan dress. Με σειρές από τούλι, μεγάλα φτερά στο ύψος των ώμων και ρομαντικό τελείωμα ενώ και αυτό κατέληγε με τον λαιμό του κύκνου να τυλίγει το λαιμό της νεαρής Κόρης.

 Στην ελληνική μυθολογία ο Κύκνος αναφέρεται σε πολλές περιπτώσεις. Στην ελληνική μυθολογία αναφέρονται τέσσερα διαφορετικά πρόσωπα με το όνομα Κύκνος. Ο γιος του θεού Άρη, ο γιος του θεού Ποσειδώνα, ο γιος του Σθενέλου και ο γιος του Απόλλωνα. Ένας από τους πιο γνωστούς μύθους θέλει τον Δία να μεταμορφώνεται σε κύκνο για να κερδίσει τον έρωτα της Λήδας.

To φόρεμα της Chiuri έκλεισε το show στο Καλλιμάρμαρο με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο!

Πηγή φωτογραφιών: Pascal Le Segretain/ Getty Images/ Ideal Image

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.