Sex, μόδα, disco: H ανοιξιάτικη συλλογή Fendi ήταν μια ωδή στο Studio 54

Sex, μόδα, disco: H ανοιξιάτικη συλλογή Fendi ήταν μια ωδή στο Studio 54

Με την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου να ολοκληρώνεται, το ενδιαφέρον της μόδας μετατοπίζεται στο Μιλάνο. Στο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας φιγούραρε το ένα από τα πιο δυνατά ονόματα, αυτό του οίκου Fendi, με την Silvia Venturini Fendi και τον Kim Jones να παρουσιάζουν την ανοιξιάτικη συλλογή τους. Για το πρώτο του live show μετά από το ντεμπούτο του στον οίκο Fendi, ο Kim Jones άντλησε έμπνευση από τον Πορτορικανό fashion illustrator Antonio Lopez και την ενέργεια του θρυλικού Studio 54. 

«Η γυναίκα για εμάς τώρα βγαίνει έξω και ντύνεται. Περάσαμε πολύ καιρό κλεισμένοι, οπότε αυτό χρειαζόμαστε πια», εξήγησε ο ίδιος.

O Kim Jones ανακάλυψε στο αρχείο του οίκου Fendi ένα logo σχεδιασμένο στο χέρι από τον fashion illustrator Antonio Lopez, η δουλειά του οποίου καθόρισε τα 60s και 70s. Ο ίδιος ήταν και προσωπικός φίλος του Karl Lagerfeld, τον οποίο διαδέχτηκε ο Kim Jones στον Fendi. 

Σε ένα σκηνικό με καθρέφτες από πάνω ως κάτω, το μόνο που έλαμπε ήταν οι οθόνες των κινητών των 100 καλεσμένων στο show. To runway βυσθίστηκε στο σκοτάδι και soundtracks οπως house remixes των “Ain’t No Mountain” και “Now That You’re Gone, αλλά και το Moodymann’s Shades of Jae, το οποίο ο Kim Jones ήθελε από καιρό να χρησιμοποιήσει σε ένα show να δίνουν το 70s tempo της συλλογής. 

Τα μοντέλα φόρεσαν εντυπωσιακές δημιουργίες με πρωταγωνιστή το tailoring, λευκά κοστούμια και sexy δαντελένια tops και bralettes, φορέματα φτιαγμένα για party,με layers από κρόσσια και πλούσιες faux γούνες.

 Δείτε τα πιο εντυπωσιακά looks στη gallery:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.