«Love Brings Love»: Aκόμα κι αν δεν σας αφορά η μόδα πρέπει να δείτε το show στη μνήμη του Alber Elbaz

«Love Brings Love»: Στο show στη μνήμη του Alber Elbaz είδαμε τα πιο iconic look ever συγκεντρωμένα

Το μεγάλο φινάλε του fashion month για την σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2022 χαρακτηρίστηκε από ένα δυνατό show-υπενθύμιση της αγάπης της βιομηχανίας της μόδας για τον Alber Elbaz, ο οποίος ήταν μόλις 59 ετών όταν πέθανε από τον Covid-19 τον περασμένο Απρίλιο.

Την Τρίτη, την τελευταία ημέρα της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, τουλάχιστον 45 από τους κορυφαίους οίκους και σχεδιαστές άφησαν τον ανταγωνισμό στην άκρη και βρέθηκαν μαζί στο runway για να αποτίνουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα δημιουργό με το show «Love Brings Love».

Συμμετείχαν οι Raf Simons, Jean Paul Gaultier, Rick Owens, Virgil Abloh, Christopher John Rogers, και πολλοί ακόμα fashion designers. Όλοι οι μεγάλοι οίκοι ήταν εκεί, χάρη στον Alessandro Michele του Gucci, τον Kim Jones του Fendi, τον Olivier Rousteing του Balmain, τον Nicolas Ghesquière του Louis Vuitton, τον Riccardo Tisci της Burberry και τη Maria Grazia Chiuri του Dior. Πολλές σημαντικές προσωπικότητες και celebrities βρίσκονταν επίσης στην front row, μεταξύ των οποίων η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Brigitte Macron και η Demi Moore με την κόρη της, Scout Willis.

Το show άνοιξε η εξωτική Adut Akech η οποία περπάτησε με ένα μαύρο φόρεμα δημιουργία του AZ Factory, του Elbaz, το οποίο συνέχισε να λειτουργεί μετά από τον πρόωρο θάνατο του σχεδιαστή.

Οι δημιουργίες που ακολούθησαν ήταν απλά ονειρεμένες. Kάθε οίκος, είτε αναδιαμόρφωσε ένα από τα signature look του, όπως η Donatella Versace με το φούξια, μίνι φόρεμα, με τις παγιέτες και τους τονισμένους ώμους, είτε δημιούργησε κάτι εξολοκλήρου νέο, όπως ο Dries Van Noten με ένα κόκκινο παλτό, με τη καρικατούρα του Elbaz.

Η συλλογή είχε πολύ κόκκινο και ροζ, πολλές καρδιές και λουλούδια, ροζ φιόγκους σαν αυτούς που φορούσε ο σχεδιαστής στο λαιμό για να συμπληρώνει τα μαύρα κοστούμια του, αλλά και μερικά από τα πιο εκθαμβωτικά φορέματα που έχουμε δει στο runway ever: Χρυσό προσωπείο Schiaparelli κανείς; 

Ο Anthony Vaccarello του Saint Laurent έντυσε την Anja Rubik με το αγαπημένο outfit του Elbaz, μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και φούξια παπιγιόν.

 

Η Rei Kawakubo του Comme des Garçons είδε το παπιγιόν του Elbaz στο κεφάλι αμέτρητων τυπωμένων Minnie Mouse. Κανείς δεν έμοιαζε περισσότερο με τον Elbaz από το super model Amber Valletta, η οποία μιμήθηκε ακόμα και τη γλώσσα του σώματος του σχεδιαστή για να κλείσει τη βραδιά. Ντυμένη με ένα φαρδύ μαύρο παλτό κεντημένο με μοτίβα από παλιά σχέδια του Elbaz, χαμογέλασε, έσκυψε και άνοιξε το δρόμο για την τελική πομπή.

  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.