Gucci Love Parade: Μοντέλα και stars έγιναν ένα και περπάτησαν στο Walk of Fame

Η Gucci gang προσγειώθηκε στο Λος Άντζελες και έφερε μαζί της το αξιοζήλευτο στιλ για το οποίο φημίζεται ο πολυτελής ιταλικός οίκος.

Κατακτώντας τη διαβόητη λεωφόρο του Χόλιγουντ του Λος Άντζελες, όπου βρίσκεται το Walk of Fame και το ιστορικό Grauman's Chinese Theatre (μπορεί να το έχετε ακούσει), ο Creative Director Alessandro Michele πήγε στην Πόλη των Αγγέλων για τη συλλογή του Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 και έφερε τους διάσημους φίλους του μαζί για τη βόλτα.

Λίγο πριν την πρεμιέρα την πολυαναμενόμενης ταινίας House of Gucci, o οίκος έκλεισε το Hollywood Boulevard την Τρίτη το βράδυ και χρησιμοποίησε το Walk of Fame για μια πασαρέλα κινηματογραφικού επιπέδου, παρουσιάζοντας περισσότερα από 100 looks με το cast να περιλαμβάνει 12 celebrity μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των Jared Leto, McCauley Culkin, St Vincent και Miranda July.

Οι προβολείς φώτισαν τον ουρανό και η νέα μαρκίζα του θεάτρου El Capitan αναβόσβηνε «Gucci Love Parade».

«Νιώθω σαν να βρίσκομαι σε κινηματογραφικό πλατό», είπε η Tracee Ellis Ross λίγο πριν την έναρξη του show καθώς συγκεντρώνονταν οι πιο λαμπροί καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων ήταν η Miley Cyrus, η Lizzo, οι Maneskin και η Gwyneth Paltrow η οποία φορούσε το εμβληματικό κόκκινο βελούδινο κοστούμι του οίκου Gucci στην συνάντηση της με την σύντροφο του πρώην άντρα της Dakota Johnson.

Μόνο στο Hollywood!

Ο Alessandro Michele ήθελε να γίνει costume designer προτού καταπιαστεί με τη μόδα και μπει στον οίκο Gucci το 2015. Έχει συνεργαστεί με τον Leto για διαφημίσεις αρωμάτων, με τον Elton John σε μια συλλογή capsule, εξόπλισε τον Harry Styles για τη μετάβασή του από το boy band σε solo star και τον έκανε το πρόσωπο της ραπτικής της Gucci. κάνοντας το ντεμπούτο της γεμάτη αστέρια μίνι σειράς επτά μερών «Ouverture of Something that Never Ended» με τον Gus Van Sant, και συνεχίζει.

«Aυτό είμαι εγώ που αγκαλιάζω ξανά την αγάπη για τη δουλειά μου και πόσο μεγάλο μέρος αυτoυ το label είναι συνδεδεμένο με τον κινηματογράφο», είπε ο σχεδιαστής επιλέγοντας να πραγματοποιήσει τo πρώτο φυσικό shows του Gucci μετά την πανδημία στο Λος Άντζελες. «Το Hollywood είναι ο αμερικανικός Όλυμπος», πρόσθεσε ο Michele, εξηγώντας πώς η μητέρα του εργαζόταν στον κινηματογράφο, και τον μύησε στα κλασικά έργα της μεγάλης οθόνης.

Πράγματι, οι καρέκλες σκηνοθέτη με το λογότυπο Gucci για τους 500 καλεσμένους της front row έφεραν τα ονόματα θεών του κινηματογράφου.

Η συλλογή περιλάμβανε  από glam τουαλέτες και δαντελένια σμόκιν Technicolor με φαρδύ πέτο, μέχρι casual πουκάμισα Gucci, φλοράλ boiler suits, κολάν με λογότυπο Gucci  και catsuits σε έντονα χρώματα που θα μπορούσαν να ανοίξουν μια εντελώς νέα κατηγορία γυμναστικής για τη μάρκα.

 

Εκεί που η συλλογή Aria, πουπαρουσιάστηκε μέσω ταινίας μικρού μήκους τον Απρίλιο, σηματοδότησε την εκατονταετηρίδα του Gucci αποτίοντας φόρο τιμής στις ρίζες του και την άνοδό του στο βασίλειο της ποπ κουλτούρας μέσω της μουσικής, αυτή η Love Parade αφορούσε τον ρόλο του Χόλιγουντ στη δημιουργία του μύθου Gucci, συμπεριλαμβανομένων των ενδυματολόγων από τους οποίους έχει τόσο ξεκάθαρα εμπνευστεί o Michele.

«Η Αμερική έχει δώσει στη μόδα τόσα πολλά εμβληματικά κομμάτια μέσω του κινηματογράφου και πέτυχε σε αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε πραγματική μόδα», είπε ο Michele.

Αν το Χόλιγουντ είναι χτισμένο πάνω στην έννοια της επιθυμίας, υπήρχαν πολλά σαγηνευτικά κομμάτια από gowns στολισμένα με φτερά μαραμπού, boas και καουμπόικα καπέλα, μεταξωτoί κορσέδες και λάτεξ εσώρουχα.

Ακόμα τα μοντέλα σε ορισμένα από τα looks κρατούσαν sex toys ως αξεσουάρ.

Κάποια από τα looks είχαν αναμφισβήτητες αναφορές στις ξανθιές αφροδίτες Marilyn Monroe και Mae West, τους Rock Hudson και John Wayne και άλλα μεγάλα ονόματα του σινεμά, των οποίων τα αστέρια ήταν χαραγμένα στο έδαφος κάτω από τα πόδια των  κοριτσιών.

Ήταν μια υπέροχη παρέλαση, αλλά και μελαγχολική. Γιατί ο Michele ξέρει ότι υπάρχει μια σκοτεινή πλευρά στο Χόλιγουντ. Και το πρωί, η λεωφόρος θα επιστρέψει με ένα νέο καστ χαρακτήρων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.