Moschino Fall '22: Ο Jeremy Scott και η δική του «Οδύσσεια του Διαστήματος»

Ο Jeremy Scott του οίκου Moschino αποφάσισε να προσφέρει μια συλλογή-απόδραση από την ωμή πραγματικότητα του πολέμου, ένα βάλσαμο ενάντια στην παγκόσμια θλίψη.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκαλεί πολλές συζητήσεις, ανάμεσα στις οποίες το ποιος είναι ο ρόλος της μόδας σε μια κρίση σαν αυτή; Τι τόνος θα πρέπει να χαρακτηρίσει ένα show εν μέσω του Fashion Month; Πώς πρέπει να αντιδράσουν οι σχεδιαστές; Ο Jeremy Scott του οίκου Moschino αποφάσισε να προσφέρει μια συλλογή-απόδραση από την ωμή πραγματικότητα του πολέμου, ένα βάλσαμο ενάντια στην παγκόσμια θλίψη.

Αν και σε πολλούς θύμισε το Beauty & The Beast, το σκηνικό του Moschino αναπαράγει τη σκηνή της κρεβατοκάμαρας από την ταινία 2001: A Space Odyssey του Stanley Kubrick. Από τους τοίχους με τους πίνακες, στους πολυελαίους και τα διακοσμητικά, ολόκληρη η συλλογή χαρακτηρίστηκε από χλιδή άλλης εποχής.

«Σκεφτόμουν τα έπιπλα που θα έβρισκες σε μια έπαυλη: τη συρταριέρα Chesterfield, τα ρολόγια του παππού, τις κορνίζες, τα περσικά χαλιά, τα κλουβιά πουλιών», εξήγησε. Πράγματι, τα ακριβά σερβίτσια και κηροπήγια, τα σπάνιας ομορφιάς μπιμπελό που θα μπορούσε να βρει κανείς σε ένα μαγεμένο κάστρο, βρήκαν θέση στην συλλογή.

Ένα φόρεμα άρπα, ένα καπέλο πορτατίφ, μια χρυσή κεντημένη κλειδαριά ήταν μόνο μερικές από τις παραμυθιακές αναφορές που είδαμε στο runway. Υλικά λαμπερά και πολυτελή, όπως ο ταφτάς και το βελούδο έντυσαν τα μοντέλα, τα οποία κλήθηκαν να βρουν ισορροπία τόσο με τα αντικείμενα που έφεραν στο κεφάλι, όσο μεταξύ της πραγματικότητας και της συναρπαστικά (ή και όχι) αχαλίνωτης φαντασίας του Scott.

Η τελική αίσθηση ήταν όπως πάντα αισιόδοξη και παιχνιδιάρικη, με τον ευφυέστατο σχεδιαστή να χαιρετά τους καλεσμένους του, στο τέλος του show ντυμένος αστροναύτης.

Δείτε τα looks στην gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.