Gucci Cosmogonie- To Big Bang του Αlessandro Μichele τα είχε όλα: Εκπληκτικά φορέματα, 70s αναφορές και show stopping αξεσουάρ

Για τη συλλογή του οίκου Gucci Cruise 2023, ο Alessandro Michele εμπνεύστηκε από την «Cosmogonie»

Για τη συλλογή του οίκου Gucci Cruise 2023, ο Alessandro Michele εμπνεύστηκε από την «Cosmogonie», δηλαδή την κοσμογονία και πρόσφερε στους καλεσμένους του ένα εντυπωσιακό show Puglia της Ιταλίας.

Μόλις εγκαταστάθηκαν στην Απουλία οι καλεσμένοι του, έλαβαν ένα δώρο διαφορετικό από κάθε άλλο και σίγουρα πιο αφηρημένο  από μια τσάντα Jackie. Η μάρκα υιοθέτησε ένα αστέρι για κάθε άτομο, ώστε να θυμάται την επική εμπειρία της κοσμογονίας Gucci, συμπεριλαμβανομένης της σεληνιακής έκλειψης, ενώ ατενίζει τους νυχτερινούς ουρανούς στο μέλλον. Σίγουρα δεν έχει κανείς αυτό το είδος υπερφυσικής εμπειρίας σε κάθε fashion show.

To show πραγματοποιήθηκε σε ένα κάστρο του 13ου αιώνα στην Απουλία. Το Castel del Monte - μια ακρόπολη του 13ου αιώνα σε έναν λόφο στην Άντρια, το μεσαιωνικό αρχιτεκτονικό θαύμα, που διαθέτει οκταγωνικό σχέδιο και αμέτρητα σύμβολα που φιλοξενούνται στη γεωμετρία του, γοητεύει τους ερευνητές εδώ και αιώνες. Για τον Michele, που αντλεί έμπνευση από την ιστορία, τους μύθους και τη λαογραφία, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.

Η συλλογή ήταν μια ωδή στον Walter Benjamin

Ο Michele μοιράστηκε τις σκέψεις του για το έργο του Γερμανού φιλοσόφου Walter Benjamin, τον οποίο θαυμάζει για το χάρισμά του να φωτίζει συνδέσεις που διαφορετικά θα ήταν αόρατες. «Αυτό που μπορεί να φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, εξατμισμένο και διασκορπισμένο, σαν αστέρια στον ουρανό, μέσα από τα μάτια του Μπέντζαμιν γίνεται ένα συγκρότημα συνενοχής», έγραψε ο creative director του οίκου για την πεποίθησή του ότι όλα είναι αλληλένδετα, παροτρύνοντας το κοινό του να κοιτάζει ψηλά στον ουρανό.

Και η front row ήταν γεμάτη από αστέρες, μεταξύ των οποίων η Dakota Johnson  Lana Del Rey, Elle Fanning, Måneskin καιJodie Turner-Smith. Στη συλλογή είδαμε gladiator παπούτσια, πέρλες και τα πολυτελή color combos. Οι αναφορές στο στιλ της δεκαετίας του ΄70 όπως πάντα ήταν έντονες και τα κομμάτια παιχνιδιάρικα  στολισμένα με κάθε είδους αστραφτερές διακοσμήσεις ώστε να αντανακλούν την ουράνια διάθεση και την τελειότητα του ειρηνικού χάους του Michele.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.