Schiaparelli Couture F/W 2022: Περίτεχνος σουρεαλισμός, υψηλή ραπτική, δέος

Photo credits:Pixel Formula

Η συλλογή που σχεδιάστηκε από τον Daniel Roseberry, παρουσιάστηκε στο Musée des Arts Décoratifs την ίδια ημέρα που το μουσείο επρόκειτο να γιορτάσει τα εγκαίνια μιας retrospectiva αφιερωμένης στην ιδρύτρια του οίκου, Elsa Schiaparelli.

Το show του οίκου Schiaparelli που άνοιξε την Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι τη Δευτέρα χαρακτηρίστηκε από μια ιδιαίτερη συγκυρία.

Η συλλογή που σχεδιάστηκε από τον Daniel Roseberry, τον Αμερικανό couturier που ντύνει τις πιο διάσημες γυναίκες σήμερα - από την Beyoncé μέχρι την Πρώτη Κυρία Jill Biden-, παρουσιάστηκε στο Musée des Arts Décoratifs την ίδια ημέρα που το μουσείο επρόκειτο να γιορτάσει τα εγκαίνια μιας retrospectiva αφιερωμένης στην ιδρύτρια του οίκου, Elsa Schiaparelli.

Σε κάτι που πρέπει να είναι το πρώτο στην ιστορία της μόδας, πολλά από τα ρούχα που εμφανίστηκαν στην πασαρέλα παρουσιάζονται και στην έκθεση, με τίτλο «Σοκαριστικό! Ο σουρεαλιστικός κόσμος της Έλσα Σκιαπαρέλι».

Ο Daniel Roseberry είναι εκείνος στον οποίο ο οίκος Schiaparelli οφείλει μεγάλο μερίδιο της δημοφιλίας που απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια, μέσα από σουρεαλιστικά κοσμήματα και τα χρυσά sculptural bodices που κατάφεραν να φέρουν την τέχνη του σουρεαλισμού και την πολυτέλεια, στην σύγχρονη γυναικεία ένδυση.

Θηλυκές σιλουέτες σε φορέματα και φούστες που αγκαλιάζουν την σιλουέτα συνυπάρχουν με εντυπωσιακούς όγκους και μπούστα από λουλούδια σε φυσικό μέγεθος. Το ντραπέ και οι αισθησιακές διαφάνειες έπαιζαν το παιχνίδι του ερωτισμού σε μία συλλογή, για την οποία ο creative director ανέτρεξε στο αρχείο του οίκου και τις δημιουργίες του Christian Lacroix για τον Schiaparelli πίσω στο 2013.

Εκτός όμως από τις surreal δημιούργίες, τα αξεσουάρ στο show ήταν ένα κεφάλαιο από μόνα τους. Chokers και υπερμεγέθη μενταγιόν, κοσμήματα σε σχήμα και μέγεθος φυσικής καρδιάς, αλλά και τεράστια και επιβλητικά καπέλα έκλεψαν την παράσταση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.