Τα κομμάτια που καλό είναι να φύγουν από τη ντουλάπα σας

Γιατί ακόμα και εγώ που θέλω να θεωρούμαι πιο μίνιμαλ ως προς τις επιλογές μου στα ρούχα, στα χρώματα και στα trends γενικότερα, αν κοιτάξει κανείς τα ράφια της ντουλάπας μου ενδέχεται να βρει ρούχα που δεν θυμάμαι ούτε εγώ η ίδια πώς και γιατί υπάρχουν ακόμα εκεί μέσα. Μέσα σε αυτό το κλίμα λοιπόν, σκέφτομαι πως ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από όλα αυτά τα items που μας βαραίνουν - τόσο πρακτικά όσο και ψυχολογικά. Και για να σας προλάβω, δεν θα σας πω ότι πρέπει να πετάξετε τα ρούχα που λέτε ότι θα φορέσετε μόλις χάσετε αυτά τα 5 κιλά, αλλά θα το πιάσω από λίγο πιο ουσιαστική οπτική. 

Υγ.: Όπου πετάξετε εννούμε πάντα να ανακυκλώσετε, χαρίσετε, δωρίσετε. Δεν πετάμε τίποτα, απλά δίνουμε νέα ζωή και χρησιμότητα. 

Ρούχα φαντάσματα

Κομμάτια δηλαδή που δεν έχετε φορέσει παραπάνω από 1-2 φορές και απλά κάθονται και πιάνουν χώρο στη ντουλάπα σας. Σκεφτείτε ότι ίσως πιάσουν περισσότερο τόπο στο ντύσιμο μιας φίλης και απλά βγάλτε τα από τη γκαρνταρόμπα σας.

Ρούχα που κρύβουν μια ιστορία (κακή)

Όλες μας έχουμε ένα ξεχασμένο T-shirt του τότε φίλου μας ή μια φούστα που φορούσαμε σαν τρελές όταν πηγαίναμε σχολείο αλλά τώρα αναρωτιόμαστε «γιατί». Όλα τα κομμάτια αυτής της κατηγορίας κουβαλάνε ένα παρελθόν που μας βαραίνει, επομένως ποιος ο λόγος να υπάρχουν στη ντουλάπα μας (και στη ζωή μας) γενικότερα;

Κομμάτια σχεδόν ίδια μεταξύ τους

Εντάξει, περάσατε ας πούμε την φάση με τα florals (τυχαίο παράδειγμα) και παρασυρθήκατε αγοράζοντας 3-4 κομμάτια σχεδόν ίδια μεταξύ τους. Και καταλήξατε να φοράτε το ένα από αυτά. Μήπως τα υπόλοιπα θα έκαναν μια φίλη πιο χαρούμενη και τη ντουλάπα σας λιγότερο busy;

Οτιδήποτε ξεχειλωμένο/σκισμένο/ελαττωματικό

Όχι, η δικαιολογία «τα κρατάω για μέσα στο σπίτι» δεν πιάνει εδώ. Πρώτον, ποιος ο λόγος να κυκλοφορούμε μέσα στο σπίτι τόσο μα τόσο ατημέλητες και, δεύτερον, αν δεν τα έχετε φορέσει  μέχρι τώρα, δεν θα το κάνετε σύντομα.

Δωρεάν δείγματα ή ρούχα από εκδηλώσεις

Είχατε βοηθήσει μια φορά σε ένα event της εταιρίας και σας έμεινε δώρο το μπλουζάκι. Ή πήγατε πενταήμερη στο σχολείο και έχετε κρατήσει το Τ-shirt που είχατε φτιάξει όλη η τάξη. Ωραίες αυτές οι εμπειρίες, καθόλου ωραίος ο χώρος που πιάνουν στα ράφια σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.