Oδηγός βραδινού στιλ το καλοκαίρι - Plus, τα ωραιότερα κομμάτια για τις εξόδους μας

Tips για κομψά βραδινά looks

Ήρθε η στιγμή να βγούμε επιτέλους έξω, να επιστρέψουμε στην κοινωνική μας ζωή και αυτό βέβαια σημαίνει βραδινές εξόδους για ποτό με φίλους ή για δείπνο.

Αν κάτι μας έλειψε το προηγούμενο διάστημα είναι να ντυθούμε καλά, να ντυθούμε βραδινά για να κάνουμε όλα τα παραπάνω. Είναι αλήθεια όμως, πως το βραδινό ντύσιμο το καλοκαίρι έχει ορισμένες μικρές δυσκολίες που μπορεί να μας προβληματίσουν.

Για το ξεκίνημα, ας ξεκαθαρίσουμε ότι το βραδινό ντύσιμο όπως το ντύσιμο εν γένει, σχετίζεται με το προσωπικό στυλ, το γούστο και άποψη στην αισθητική του καθενός.

Φυσικά, το διαχρονικό μαύρο και το λευκό είναι επιλογές ιδανικές σε κάθε εποχή. Ωστόσο, αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, τότε σίγουρα θέλετε κάτι διαφορετικό.

Για παράδειγμα, ένα φόρεμα floral μπορεί να δείχνει πολύ πρωινό και casual σε κάποια γυναίκα ενώ για κάποια άλλη είναι ιδανική επιλογή και για το βράδυ.

Από την άλλη, ένα σατέν φόρεμα σε συνδυασμό με ψηλοτάκουνα μπορεί σε πολλές να φαντάζει υπερβολικά επίσημο και glam για μία χαλαρή καλοκαιρινή βραδιά. Εκτός φυσικά αν είστε καλεσμένες σε γάμο ή άλλο event με επίσημο dress code όπου μπορείτε να το «τσιμπήσετε» λίγο παραπάνω.

Το print όσο και η απόχρωση στο φόντο του παίζουν σημαντικό ρόλο σε ένα βραδινό look.

Επιπλέον, η ζέστη του καλοκαιριού και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ένας παράγοντας που δεν γίνεται να μην λάβουμε σοβαρά υπόψιν, αν σκεφτεί κανείς ότι το καλοκαίρι το μόνο που θέλουμε είναι να φοράμε ό,τι πιο ελαφρύ και δροσερό έχουμε στη ντουλάπα μας ακόμα και το μαγιό μας, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Το ύφασμα, η υφή, το print οι αποχρώσεις είναι μόνο μερικά από όλα αυτά που πρέπει να σκεφτούμε όταν σχεδιάζουμε βραδινές εμφανίσεις. Το τι μας αρέσει είναι το νούμερο ένα και με βάση αυτό, θα επιλέξουμε τελικά, όμως το μέτρο είναι απαραίτητο τόσο στο glam όσο και στο μίνιμαλ.

Υφές

Σε καμία περίπτωση δεν θα επιλέξετε βελούδο, μαλλί ή συνθετικά υφάσματα. Η ποπλίνα, το βαμβάκι και το λινό είναι ιδανικά για το καλοκαίρι. Προσοχή όμως, γιατί τα τελευταία συνδέονται με την άνεση και συχνά δείχνουν πιο casual.  Επίσης, αποφύγετε τα ριμπ, που κάποιες φορές δείχνουν φτηνά.

Για να εντυπωσιάσετε, επιλέξτε μετάξι.

Χρώμα

Σε ό,τι αφορά τα χρώματα, είναι ευπρόσδεκτα και αυτά στο βραδινό μας look το καλοκαίρι. Τα λατρεύουμε σε ψηλόμεσες, αέρινες παντελόνες και halter neck φορέματα ή μικροσκοπικά Slip dresses, tops με όγκο στα μανίκια, two pieces από λινό ή φούστες με βολάν.

Σε περίπτωση όμως που επιλέξετε να φορέσετε χρώμα στο βραδινό σας σύνολο, καλό είναι να επιλέξετε ένα χρώμα ή ακόμα ένα δεύτερο στα αξεσουάρ.

Prints


Σε ό,τι αφορά τα Prints είναι γεγονός ότι κάποια florals, πουά όπως και τα καρό δείχνουν πιο πρωινά και ιδανικά για μία βόλτα κάτω από τον ήλιο και πικ-νικ.

Αν επιλέξετε floral, προτιμήστε να είναι σε σκούρο φόντο η ένα πιο τροπικό μοτίβο.

Τα animal prints είναι ιδανικά και για το βράδια του καλοκαιριού, με πρωταγωνιστές για φέτος το zebra και λεοπάρ.

Ουδέτερα

Tα ουδέτερα χρώματα και σύνολα είναι ιδανικά για τις μινιμαλίστριες εκεί έξω. Επιπλέον αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το μαύρισμά μας. Ωστόσο, επειδή οι ίδιες γυναίκες τα φορούν και το πρωί για να μην βαρεθούν, έχουμε μερικά tips.
Οι λεπτομέρειες εδώ είναι ακόμα πιο σημαντικές: ένα λευκό φόρεμα με κρόσια στο τελείωμα η μία ολόσωμη φόρμα από πολυτελές ύφασμα σε χακί μπορούν να φορεθούν κάλλιστα τα βράδια του καλοκαιριού. Επιλέγοντας neutral τόνους, μπορείτε να δώσετε ένταση στα παπούτσια με ένα ζευγάρι mules σε έντονο χρώμα. Tα κοσμήματα είναι must για να δώσουν λάμψη.

Κεφάλαιο τζιν 

To κατεξοχήν casual ύφασμα, έχει θέση στα βραδινά looks μόνο ως παντελόνι σε συνδυασμό με ένα εντυπωσιακό βραδινό top, ή shorts ή μικροσκοπικό bustier top.

Kαι μιας και το έφερε η κουβέντα...

Τα shorts

Τα πολύ κοντά shorts δεν είναι από τις δυνατές τάσεις φέτος και δεν κολακεύουν όλες τις γυναίκες. Για να είστε chic, επενδύστε σε ένα με χαλαρή γραμμή ή μια βερμούδα.

Παπούτσια

Ξέρουμε πόσο αγαπάτε (αγαπάμε) τις πλατφόρμες το καλοκαίρι, αλλά είναι γεγονός ότι δεν ταιριάζουν με όλα. Προτιμήστε πιο ήσυχες εσπαντρίγιες.

Όσο πιο ήσυχο το look, τόσο περισσότερο ζητάει χρώμα και λάμψεις στο τακούνι, μέ ένα mule με σταθερό τακούνι ή strappy πέδιλα. 

Aποφύγετε τα flip flops εκτός από την παραλία.

Η πιο safe και κομψή επιλογή θα είναι πάντα ένα ζευγάρι δερμάτινα -μαύρα ή tan- σανδάλια. Ταιριάζουν με όλα!

Tσάντες

Αφήστε τις μεγάλες totes και hobos στην άκρη. Προτιμήστε μικρές 90s shoulder bags, ψάθινες bucket bags και πουγκιά ή χαριτωμένα clutches.

Εμείς για να σας το κάνουμε πιο εύκολο, επιλέξαμε μερικά από τα αγαπημένα μας βραδινά κομμάτια για φέτος:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.