ο 37ος Αγώνας Δρόμου Δήμου Φιλοθέη - Ψυχικού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, ο 37ος Αγώνας Δρόμου Δήμου Φιλοθέη - Ψυχικού,  με συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο αγώνα! Η συμμετοχή του κόσμου στα 5 χλμ και 10 χλμ, αλλά και στον Περίπατο των 5χλμ που διεξήχθη για πρώτη φορά, είχε μεγάλη ανταπόκριση. Περισσότερα από 1.000 άτομα γέμισαν με αθλητικό παλμό τους δρόμους του Ψυχικού

 

Η Έλενα Παπαβασιλείου μετά τον τερματισμό των 5 χιλιομέτρων

Συγκινητικό στιγμιότυπο της διοργάνωσης αποτέλεσε η εκκίνηση των ΑΜΕΑ 50μ. Συμμετοχές από την Εστία (Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Στέρηση), το Ίδρυμα Θεοτόκος (Κοινωφελής Μ.Κ.Ο. που εξυπηρετεί παιδιά και νέους με νοητική στέρηση), το Κέντρο Ειδικών Ατόμων Χαρά, και την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών. Τα παιδιά  καταχειροκροτήθηκαν από θεατές, συμμετέχοντες, αλλά και τους εκπροσώπους των Πρεσβειών της Αμερικής, της Κίνας, της Ουκρανίας, του Ισραήλ και του Ιράκ που επίσης συμμετείχαν!

14 Στιγμιότυπο από των αγώνα των 50 μέτρων για τα ΑΜΕΑ

 

Αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης αποτέλεσε η Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου, αλλά και η συμβολή ομάδας εθελοντών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Συνεργαζόμενος Φορέας της φετινής διοργάνωσης ήταν το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ» που, μέσω της αξιοποίησης πλεονάσματος ιδιωτών και εταιριών, έχει ως σκοπό την κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ο «ΔΕΣΜΟΣ» συνέλλεξε τρόφιμα για την ενίσχυση της δράσης «Μέριμνα Δημότη», μία δράση συμπληρωματικής  σίτισης και αλληλεγγύης του Δήμου Φιλοθέης –Ψυχικού για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.