Ατζέντα Σαββατοκύριακου: Θέατρο, λατινοαμερικάνικη κουζίνα και ποπ κορν

Μία ατζέντα είναι πάλι εδώ για τις περιηγήσεις σας στην πόλη. Ελπίζοντας σε έναν καλύτερο καιρό καταστρώνουμε και αυτήν την Παρασκευή τα σχέδια μας για το Σαββατοκύριακο. Τα δικά μου θα περιλαμβάνουν σίγουρα την απαραίτητη δόση τέχνης, μία βόλτα προς Πειραιά για λατινοαμερικάνικη κουζίνα και ένα τεράστιο ποπ κορν που θα έρθει μαζί μου στην κινηματογραφική αίθουσα. 

Μία ατζέντα είναι πάλι εδώ για τις περιηγήσεις σας στην πόλη. Ελπίζοντας σε έναν καλύτερο καιρό καταστρώνουμε και αυτήν την Παρασκευή τα σχέδια μας για το Σαββατοκύριακο. Τα δικά μου θα περιλαμβάνουν σίγουρα την απαραίτητη δόση τέχνης, μία βόλτα προς Πειραιά για λατινοαμερικάνικη κουζίνα και ένα τεράστιο ποπ κορν που θα έρθει μαζί μου στην κινηματογραφική αίθουσα. 

Θέατρο

Η παλιά καλή επιθεώρηση, εκείνη που σχολίαζε τα κακώς κείμενα μέσα από το χιούμορ και δεν αναλωνόταν σε κενές χυδαιολογίες και τον χλευασμό κάθε διαφορετικότητας επιστρέφει και μάλιστα με τις καλύτερες δυνατές θεατρικές συνθήκες. 

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Καραντζάς μαζί με μία σειρά ταλαντούχων συγγραφέων ετοίμασαν μία μουσική παράσταση γεμάτη χρυσόσκονη, κριτική, χιούμορ και Ιστορία, στο Βεάκειο Θέατρο. Ο θίασος που την πλαισιώνει κορυφαίος, αποτελούμενος από τους Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Eλένη Κοκκίδου, Νίκο Καραθάνο, Γιώργο Γάλλο, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Γιάννη Νιάρρο, Μιχάλη Οικονόμου, Γιάννη Κουκουράκη, Γιάννη Κλίνη, Βάσω Καβαλιεράτου, Πάνο Παπαδόπουλο, Ηλία Μουλά και Ιωάννα Πιατά αλλά και λαμπερούς guest stars.

H πρεμιέρα του «The 1821 - Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ» είναι σήμερα και έχετε την ευκαιρία να το δείτε μέχρι τις 25 Ιουλίου. 

Που: Θέατρο Βεάκη / https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/the-1821-h-epitheorisi/

Πότε: Από τη Παρασκευή 4 Ιουνίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τέλος Ιουλίου

Ταινία

H Disney φέρνει στη ζωή μας ένα live-action prequel της Cruella de Vil, της πιο fashionable κακιάς του σύμπαντος της. Πως η έφηβη Estella, που ήθελε να κατακτήσει τον κόσμο της μόδας έγινε η Cruella de Vil; Αυτήν την ερώτηση έρχεται να μας απαντήσει η ταινία «Cruella», που βγήκε αυτή την εβδομάδα στους θερινούς κινηματογράφους της χώρας μας.  

Στον ομώνυμο ρόλο η Emma Stone και στο πλευρό της η ταλαντούχα Emma Thompson. Μία ταινία που προορίζεται για τους μεγάλους fan του στούντιο παραγωγής και έχει ήδη γίνει viral, κάνοντας ακόμα και τον Πρίγκιπα William και την Kate Middleton να μιλήσουν γι’αυτήν. 

Που: Σε επιλεγμένους θερινούς κινηματογράφους σε όλη την χώρα

Πότε: Από Πέμπτη 3 Ιουνίου

Food & Drink

Θέλετε να πάτε ένα ταξίδι, να γνωρίσετε άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες αλλά η πανδημία σας κρατάει πίσω; Αρκεί μία βόλτα μέχρι τον Πειραιά για να πάρετε μία γεύση Λατινικής Αμερικής μεταφορικά και κυριολεκτικά. 

Στο «-CHE- COCINA Y BARRA SUDAMERICANA» θα βρείτε μία πολύχρωμη αυλή, με νόστιμα cocktails και εξαιρετικά πιάτα της νοτίου Αμερικής. Μην παραλείψετε να δοκιμάστε τα chimichangas και αν είστε οπαδοί της τεκίλα και τις μαργαρίτες της μπάρας. 

Που: Καραΐσκου 151 Πειραιάς

Μουσείο

Μία βόλτα στο μουσείο πάντα ταιριάζει ιδανικά στη ραστώνη του Σαββατοκύριακου. Αυτήν την εβδομάδα προτείνω να επισκεφθείτε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Το ΕΜΣΤ συλλέγει, διαφυλάσσει, συντηρεί, τεκμηριώνει, ερευνά και εκθέτει έργα της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς καλλιτεχνικής παραγωγής 

Σε έναν κόσμο σε διαρκή κίνηση, το ΕΜΣΤ αντιπροσωπεύει την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων μέσω της σύγχρονης τέχνης εμπλουτίζοντας την καθημερινότητα του κοινού και την εμπειρία των επισκεπτών. Η συλλογή του μουσείου συγκροτείται γύρω από έναν σημαντικό πυρήνα έργων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, όπως ο Στήβεν Αντωνάκος, o Μπιλ Βιόλα, ο Ντίκος Βυζάντιος, η Έμιλυ Ζασίρ, o Ίλια και η Εμίλια Καμπακόφ, ο Βλάσης Κανιάρης, ο Νίκος Κεσσανλής, ο Γιάννης Κουνέλλης, η Σιρίν Νεσάτ, ο Λουκάς Σαμαράς, ο Κώστας Τσόκλης, η Μόνα Χατούμ, ο Γκάρυ Χιλλ, η Χρύσα, κ.ά., και συνεχώς εμπλουτίζεται.

Που: Λεωφ. Καλλιρόης & Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ), Αθήνα 

Πότε: Τρίτη με Κυριακή 11:00 με 19:00
 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits