Ψάριστον: Ο απόλυτος προορισμός για φρέσκα ψάρια και θαλασσινά

photo credits: Χρήστος Λώλος

Ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις των θαλασσινών και τους ψαροφάγους

Θυμάμαι την πρώτη φορά που επισκέφθηκα το παραδοσιακό Ψάριστον, σε έναν παράδρομο στο Νέο Ηράκλειο. Το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή γιατί καταφέρνει να συνδυάσει δύο πολύ βασικά πράγματα. Τον παραδοσιακό «ζεστό» χώρο με τις σύγχρονες, αλλά απλές γεύσεις. Όπως λέει και ο κανόνας στον τοίχο, δεν πρόκειται για restaurant, αλλά για ψαροταβερνείο. Επίσης, αν βιάζεσαι ή έχεις νεύρα, δεν πρόκειται να σερβιριστείς. 

Αυτή τη φορά, μας υποδέχθηκε ο ιδιοκτήτης Βασίλης Ακρίβος μία Τρίτη μεσημέρι, για ένα (σίγουρα όχι βιαστικό) lunch break. Μία μουντή ημέρα που μεταμορφώθηκε εντελώς όταν καθίσαμε στο τραπέζι, ήπιαμε ένα ποτήρι κρασί και δοκιμάσαμε μερικά από τα πιάτα που ακολουθούν.

Η αρχή έγινε με το καπνιστό βουτυρόψαρο σε φύλλο shiso. Η τέλεια μπουκιά που ισορροπεί όλες τις γεύσεις και σε προετοιμάζει για μία πολύ δυνατή συνέχεια. Οι ψητές γαρίδες με τρούφα και το κροκάν αμυγδάλου με χέλι και αβοκάντο απογειώνουν τον ουρανίσκο, με το δεύτερο να είναι ολοκαίνουρια προσθήκη στο μενού.

Θα μου επιτρέψετε ωστόσο να σταθώ στο πιάτο που κέρδισε την καρδιά (και τους γευστικούς μου κάλυκες) και είναι ο λόγος για τον οποίο θα επιστρέψω στο Ψάριστον. Τα noodles με χέλι, παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος είναι αυτό το comfort food που δεν θα φας εύκολα στο σπίτι σου αλλά που θα σου ζεστάνει την καρδιά λες και το έφτιαξε η μαμά σου. Οι λιαστές ντομάτες είναι το υπέροχο touch του πιάτου και από εμάς είναι σίγουρα ναι.

Ψάριστον: Καλαβρύτων 16, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 210 2850 746.

Ανοιχτά καθημερινά 13.00-01.00.

TAGS