Skip to main content

Survivor: Όταν το bullying δεν έχει τελειωμό

Στην περίπτωση της Λάουρα Νάργες πάντως ούτε δάχτυλο κουνήσαμε ούτε βλέφαρο. Είτε βλέπουμε το ριάλιτι είτε όχι, γίναμε παθητικοί αποδέκτες μίας απίστευτα ρατσιστικής επίθεσης απέναντι σε ένα φυσιολογικό σώμα το οποίο απλά δεν έτυχε να παραπέμπει σε αυτά των μοντέλων. Ούτε καν διαμαρτυρηθήκαμε όταν ακούσαμε θρασύτατους άντρες και εξίσου θρασείς γυναίκες να θεωρούν υποδεέστερη αντίπαλο την Λάουρα γιατί τα οπίσθιά της δεν θυμίζουν αυτά της Ζιζέλ. Αυτά έμαθαν να ανταγωνίζονται οι κοκόνες που ξενηστικώνονται για μερικά κατοστάευρα και τους κακοφάνηκε μία περιφέρεια φυσιολογική.

Εμείς λογικά χασκογελάσαμε όταν ειπώθηκαν με την μορφή αστείου χοντράδες του τύπου ότι λόγω βάρους η Λάουρα είναι ο αδύναμος κρίκος, ότι βαραίνει το στήθος της, πως είναι δυνατόν η “χοντροκώλα” να κερδίσει εμάς.

Λογικά τα ίδια και χειρότερα οι συγκεκριμένοι τύποι έλεγαν και στο σχολείο, στις συμμαθήτριές τους ή χασκογελώντας ρουφώντας τις φραπεδιές τους από τα καθίσματα της συνοικιακής καφετέριας που άπλωναν τους δικούς τους τεμπέλικους κώλους όταν περνούσαν από μπροστά τους κορίτσια.

Λογικά έχουν πληγώσει πολλές γυναίκες μέχρι σήμερα τόσο αυτοί όσο και οι χρήστες του twitter που νιώθουν και καμάρι επειδή είπαν χωρατά. Τι λέτε; Σοβαρά; Και μετά τί; Θα υπογράφετε κάτω από κείμενα διαμαρτυρίας εναντίον ανθρώπων που οδήγησαν θύματα bullying σε καταστάσεις οριακές δικαιολογώντας τα χωρατά σας ως ανώδυνα; Θα προσπαθήσετε να κουκουλώσετε τις ασχήμιες σας λέγοντας πως “άλλο αυτό, είναι παιχνίδι, δεν είναι κανονική ζωή”;

Είμαι περίεργη να δω πως θα αντιδράσει η συγκεκριμένη κοπέλα όταν θα βγει από το ριάλιτι. Οταν ο σύντροφος και η οικογένειά της θα την ενημερώσουν και θα δει και η ίδια από μόνη της τον τρόπο που φέρθηκαν κάποιοι τηλεθεατές και κάποιοι συμπαίκτες. Οταν θα κληθεί σε συνεντεύξεις να απαντήσει στα όσα ελέχθησαν και γράφτηκαν. Τότε πού θα κρυφτείτε άραγε;

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα