4 λόγοι που αισθανόμαστε άρρωστοι όταν κοιμόμαστε με ανοιχτό το κλιματιστικό

Το κλιματιστικό είναι, χωρίς αμφιβολία, το αγαπημένο μας αντικείμενο καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μας βοηθάει να επιβιώσουμε τις μέρες με τις υψηλότερες θερμοκρασίες, ενώ μας προσφέρει ανακούφιση τα ζεστά βράδια. Συχνά, όμως, όταν το αφήνουμε ανοιχτό όλη τη νύχτα, ξυπνάμε την επόμενη μέρα με συνάχι και πονοκέφαλο.

Πού θα μπορούσε να οφείλεται αυτό;

1.  Δεν έχουμε κάνει καθαρισμό στα φίλτρα

Επειδή το air condition φέρνει αέρα απ’έξω προς τα μέσα, οποιοδήποτε ίχνος σκόνης και μούχλας υπάρχει στα φίλτρα του, πρόκειται να κυκλοφορήσει στο δωμάτιό μας. Επομένως, πρέπει να φροντίζουμε να τα διατηρούμε καθαρά και να τα αλλάζουμε κάθε τόσο.

2. Η θερμοκρασία είναι υπερβολικά χαμηλή

Σύμφωνα με έρευνα του 2014 που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Epidemioloy, ακόμη κι αν τα φίλτρα του κλιματιστικού είναι πεντακάθαρα, μπορεί να κρυολογήσουμε εάν το περιβάλλον μας είναι πολύ ψυχρό. Επομένως, θα πρέπει να κρατάμε τη θερμοκρασία λίγο υψηλ’οτερα απ’όσο νομίζαμε.

3. Δεν ανοίγουμε καθόλου τα παράθυρα

Μπορεί να είναι προφανές, αλλά είναι εύκολο να το παραβλέψουμε. Κλείνοντας για λόγο τη συσκευή και ανοίγοντας το παράθυρο, θα επιτρέψουμε στον φρέσκο αέρα να κυκλοφορήσει ώστε  να ανανεωθεί η ατμόσφαιρα γύρω μας. Με αυτόν τον τρόπο ισχυροποιείται το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

4. Η μύτη μας ξεραίνεται πολύ

Σε περίπτωση που αισθανθούμε τα ρουθούνια μας να χάνουν την υγρασία τους, πρέπει να κλείσουμε το κλιματιστικό. Αν δεν το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο κρυολογήματος καθώς είναι ευκολότερο να περάσουν μικρόβια στον οργανισμό  μας.

 

Διαβάστε επίσης: 10 τρόποι να δροσιστείτε στο σπίτι χωρίς κλιματιστικό

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα