#petsandthecity: Πώς θα επιλέξεις τη σωστή λιχουδιά για το σκύλο σου

Όσο...περίεργο και αν ακούγεται κάθε λιχουδιά σκύλου έχει και μία χρησιμότητα-πέρα φυσικά από το να καλομαθαίνουμε τα κατοικίδιά μας.

Οι λιχουδίτσες έχουν δημιουργηθεί ώστε να επιτελούν και κάποιο έργο και μας βοηθούν να πετυχαίνουμε τους αντίστοιχους στόχους.

Δείτε παρακάτω τί μπορεί να προσφέρει η κάθε λιχουδιά!

Μαλακές λιχουδιές.

Τις βρίσκετε σε μικρά τεμάχια ή μπουκίτσες με μαλακή υφή .Οι συγκεκριμένες λιχουδιές είναι οι καταλληλότερες για εκπαίδευση του σκύλου σας και συγκεκριμένα για την επιβράβευσή του κατά τη θετική του εκπαίδευση. Το μικρό τους μέγεθος αλλά και η μαλακή υφή τους απαιτούν πολύ λίγο μάσημα .Έτσι η εκπαίδευση πραγματοποιείται με ταχύ ρυθμό χωρίς ο σκύλος σας να χάνει το ειρμό του. 

Tip: Αναζητήστε όσες  ΔΕΝ περιέχουν ζάχαρη και είναι χαμηλές σε λιπαρά!

Διαβάστε εδώ: Για να τα πάτε καλά: Tί δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στη γάτα σου

Κόκκαλα.

Τόσο τα φυσικά –όπως προέρχονται από το ζώο π.χ. κλείδωση, κότσι- όσο και αυτά που έχουν σχήμα κόκκαλου ή κόμπου –και προέρχονται από φυσικό επεξεργασμένο δέρμα ζώου- προορίζονται για μακρά απασχόληση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο σκύλος σας θα ασχοληθεί περισσότερο μαζί τους και θα περάσει όμορφα και δημιουργικά το χρόνο του. Επίσης ,κατά τη μάσηση τα δόντια του αρματώνονται καλύτερα από την προσπάθεια και κατά συνέπεια δυναμώνουν!

Tip: Αναζητήστε το κατάλληλο μέγεθος σε κόκκαλο ανάλογα με τη φυλή και το μέγεθος του σκύλου σας!

Οδοντικές λιχουδιές.

Υπάρχουν πολλών ειδών οδοντικές λιχουδιές. Από απλές μπουκιές που φρεσκάρουν την αναπνοή αλλά και φλούδες ενζύμων που βοηθούν τόσο στην ενδυνάμωση όσο και στην καθαριότητα των δοντιών του σκύλου σας!

Tip: Για την τέλεια καθαριότητα των δοντιών του σκύλου σας ΜΗΝ επαναπαύεστε στα στικς ή στις λιχουδιές καθώς δεν προσφέρουν ούτε κατά διάνοια το αποτέλεσμα του βουρτσίσματος ή της χρήσης του τζελ.

Μπισκότα.

Η τραγανή υφή τους προσφέρει ιδιαίτερη χαρά στο σκύλο σας που λατρεύει την αίσθηση από το ροκάνισμά τους. Μπορείτε να τα προσφέρετε τόσο κατά την εκπαίδευση όσο και σε διάφορες ώρες μέσα στην ημέρα. Μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε τα δικά σας χειροποίητα μπισκοτάκια για το μικρό σας φίλο.

Προσοχή! Οι λιχουδιές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποκαθιστούν το ημερήσιο γέυμα του σκύλου σας . Αυτό θα προκαλούσε σοβαρές ελλείψεις σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία καθώς και σε άλλα θρεπτικά συστατικά. Δίνετε τις λιχουδιές πάντα συμπληρωματικά με το κυρίως γεύμα μέσα στην ημέρα χωρίς να το παρακάνετε στην ποσότητα.

Από τη Γαρυφάλου Αντωνία

Pet Care & Nutrition Consultant

www.pet-astero.gr