Βγάζετε τα παπούτσια σας πριν μπείτε στο σπίτι;

Μήπως είστε από εκείνους που αφήνουν τα παπούτσια τους στην είσοδο; Και τι κάνετε όταν έχετε επισκέπτες; Τους ζητάτε να βγάλουν και τα δικά τους πριν μπουν μέσα; Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται κάπως άκομψο, από την άλλη πλευρά, όμως, για σκεφτείτε τις λεγεώνες των βακτηρίων που θα «ξεπεζέψουν» από τις σόλες τους στο πάτωμα και στα χαλιά σας μολύνοντας αναπόφευκτα το σπίτι σας.

Το να αποφύγετε την εισβολή βακτηρίων έστω και με τον κίνδυνο να προκαλέσετε μια μικρή αμηχανία, δεν θέλει και πολλή σκέψη. Είναι όμως πράγματι τόσο ανησυχητικά τα βακτηρίδια που μεταφέρονται με τα παπούτσια μέσα στα σπίτια μας; Ας δούμε τι λέει η επιστήμη σχετικά με αυτό το αίνιγμα

Κατ’ αρχάς, δεν υπάρχει λόγος να χρυσώσουμε το χάπι: το μέσο παπούτσι φιλοξενεί «εκατοντάδες χιλιάδες βακτηρίδια ανά τετραγωνικό εκατοστό», σύμφωνα με τον Τζόναθαν Σέξτον, περιβαλλοντικό μικροβιολόγο και ερευνητή στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Οι σόλες είναι ουσιαστικά ένα σημείο συνάντησης μικροβίων, και σε κάθε μας βήμα, αποκτάμε και νέους συνοδούς. «Οπου κι αν πάτε, θα πάρετε κι άλλα», λέει ο Σέξτον στην ιστοσελίδα Live Science. Προσέξτε, ωστόσο: Κάποια μέρη όπως οι τουαλέτες φιλοξενούν περισσότερα βακτήρια και μεγαλύτερη ποικιλία από αλλού. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.