Πώς μπορεί η κλιματική αλλαγή να επηρεάσει το φύλο ενός μωρού

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα θέμα που συζητιέται αρκετά, αλλά αυτή τη φορά οι έρευνες έριξαν φως σε μια νέα πτυχή του, που δεν είχε εξεταστεί μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με μια έρευνα του Ινστιτούτου Υγείας M&K του Hyogo της Ιαπωνίας, η κλιματική αλλαγή μπορεί να επηρεάζει τον αριθμό των αρσενικών μωρών που γεννιούνται. Ο  Dr. Misao Fukuda και η ομάδα του ανέλυσαν τις γεννήσεις που έλαβαν χώρα από το 1968 μέχρι το 2012 και τις αντίστοιχες θερμοκρασίες, και ανακάλυψαν ότι όσο αυξανεται η θερμοκρασία, τόσο μειώνονται οι γεννήσεις αγοριών.

Παρόλο που ακόμα δεν έχει ερευνηθεί πλήρως ο συσχετισμός μεταξύ των δύο φαινομένων, ο Dr Fukuda υποθέτει πως τα χρωμοσώματα που είναι υπεύθυνα για το αρσενικό φύλο του εμβρύου είναι πιο ευάλωτα στις υψηλες θερμοκρασίες.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ερευνάται η σχέση του περιβάλλοντος με το φύλο του μωρού. Την προηγούμενη χρονιά έκαναν μια έρευνα στην οποία ανακάλυψαν ότι αντίκτυπο στις γεννήσεις αγοριών είχαν και οι σεισμοί και οι πυρηνικές καταστροφές, καθώς μπορούσαν να τις μειώσουν έως και 14%.

Παρόλο που διάφορες έρευνες προτείνουν την ύπαρξη σχέσης μεταξύ του αριθμού των αγοριών που γεννιούνται και της θερμοκρασίας, υπάρχουν αρκετοί επιστήμονες που δεν το υποστηρίζουν. Για παράδειγμα, ο Steven Orzack, πρόεδρος και ερευνητής του Ινστιτούτου Ερευνών Fresh Pond της Μασαχουσέτης, θεωρεί ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να θεωρήσουμε ότι η αλλαγή του κλίματος θα φέρει μείωση στις γεννήσεις αγοριών.

Δείτε ακόμη: Baby Ryan: Το πρόωρο μωρό που κάνει "αντρίκεια" πράγματα