Στη νέα εκδοχή της Monopoly οι γυναίκες κερδίζουν περισσότερα χρήματα

Για πρώτη φορά λανσαρίστηκε στην αγορά μία εκδοχή του αγαπημένου μας παιχνιδιού Monopoly όπου αντί για τις γνωστές αγοροπωλησίες ακινήτων, οι παίκτες επενδύουν σε εφευρέσεις ή προϊόντα τα οποία έχουν δημιουργηθεί από γυναίκες, όπως τα αλεξίσφαιρα γιλέκα ή...τα αποσπώμενα λουράκια για σκύλους.

Μάλιστα οι γυναίκες του παιχνιδιού επιβραβεύονται για το «επιχειρηματικό τους δαιμόνιο» ήδη από την αρχή του ενώ λαμβάνουν τόσο από το πέρασμα τους από την εκκίνηση, όσο και από τις διάφορες επιβραβεύσεις τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, περισσότερα χρήματα από ότι οι άντρες που συμμετέχουν στο ίδιο παιχνίδι.

Η νέα αυτή εκδοχή έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, και οι σχολιαστές προσπαθούν να καταλάβουν ποια είναι ακριβώς η σημασία της.

"Αν νικήσω έναν άντρα στην Μοnopoly, θα το κάνω επειδή είμαι πολύ καλή σε αυτό, και όχι επειδή οι κανόνες αντιστράφηκαν για να με ευνοούν", επεσήμανε μια χρήστης του twitter.

"To λατρεύω. Νομίζω ότι το αστείο εδώ είναι ότι οι γυναίκες χρειάζονται βοήθεια ή αλλιώς δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους άντρες. Είναι σχεδιασμένο για να κοροϊδεύει τον φεμινισμό. Μια πραγματικά φεμινιστική Monopoly θα έδινε στους άντρες τα 40 έξτρα δολάρια για να επισημάνει την ανισότητα που υπάρχει στους μισθούς ανάμεσα στα δύο φύλλα", σχολίασε μια άλλη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας πάντως, πρόκειται για μια καθαρά φεμινιστική κίνηση, η οποία έχει σκοπό να επαναφέρει την ισότητα, και να δείξει ότι αυτήν τη φορά οι γυναίκες αποκτούν πλεονέκτημα.