Ιταλία: Η συγκινητική ιστορία ενός ιερέα που έδωσε τον αναπνευστήρα του σε νεότερο ασθενή

Εν όψει της πανδημίας του Covid- 19, γιατροί και νοσηλευτές σε πολλές χώρες αναγκάζονται να πάρουν αποφάσεις ακόμη και για το ποιοι ασθενείς θα ζήσουν και ποιοι όχι, αντιμετωπίζοντας ένα από τα μεγαλύτερα ηθικά διλήμματα που συνοδεύουν την εξάπλωση του ιού.

Μία από τις ιστορίες που συγκλονίζουν το τελευταίο διάστημα, αποτελεί κι εκείνη ενός ιερέα που εδώ και 47 χρόνια υπηρετούσε ως αρχιεπίσκοπος στην μητρόπολη του Bergamo της βόρειας Ιταλίας. Όταν ο 72χρονος Ιταλός ιερέας, Don Giuseppe Berardelli βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, αποφάσισε να βάλει τις ζωές των άλλων πάνω από τη δική του, δίνοντας τον αναπνευστήρα του σε έναν νεότερο ασθενή προκειμένου να σωθεί εκείνος.

Η αυτοθυσία του έχει γίνει viral στο Twitter ενώ η είδηση του θανάτου του προκαλεί παγκόσμια συγκίνηση. Θέλοντας να βοηθήσει μία από τις περιοχές που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού, σκέφτηκε να σώσει τη ζωή ενός νεότερου ασθενή μέσα από τον δικό του αναπνευστήρα, τον οποίο είχε αγοράσει η ενορία του, αφού ο ίδιος αντιμετώπιζε χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα.

Τα σχόλια για τον ιερέα, ήταν μόνο θετικά ενώ μεταξύ άλλων, χρήστης του Twitter από το Σικάγο δήλωσε πως ο Berardelli υπήρξε πατρική φιγούρα στα ξαδέρφια του στην Ιταλία, όταν ο πατέρας τους πέθανε. «Η οικογένειά μου στην Ιταλία ήταν πολύ δεμένη μαζί του. Ήταν μια πατρική φιγούρα για τα ξαδέρφια μου όταν έχασαν τον πατέρα τους σε μικρή ηλικία. Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος και τώρα η οικογένειά μου έχει βυθιστεί σε πένθος».

Η ιστορία του Don Giuseppe Berardelli αποτελεί το σπουδαιότερο μάθημα ηρωισμού στις ημέρες μας, προκαλώντας ρίγη στην παγκόσμια κοινότητα μετά τη λήψη της απόφασής του να θυσιαστεί για να ζήσει ένας μικρότερος ασθενής.