Σήμερα η κηδεία του George Floyd -Χιλιάδες κόσμου τον αποχαιρετούν στο λαϊκό προσκύνημα

Σήμερα είναι προγραμματισμένη να γίνει η κηδεία του 46χρονου άνδρα, που θα ταφεί σε νεκροταφείο του Χιούστον δίπλα στη μητέρα του, Λαρσένια. Χιλιάδες άνθρωποι πηγαίνουν στην εκκλησία του Χιούστον γα να τιμήσουν τον Αφροαμερικανό George Floyd. H σορός του ανθρώπου που έγινε σύμβολο κατά της βίας και του ρατσισμού, τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του. 

Περισσότεροι από 6.300 άνθρωποι είπαν το δικό τους «αντίο» στον Τζορτζ Φλόιντ, μέσα σε 6 ώρες, σύμφωνα με ανθρώπους της εκκλησίας. Πολλοί πήγαν εκεί μαζί με τα παιδιά τους, σκύβοντας το κεφάλι με συγκίνηση μπροστά στο φέρετρο. Πολλοί φορούσαν μπλούζα με τα τελευταία λόγια του Floyd, «I can't breathe». 

Στο Χιούστον ταξίδεψε και ο Joe Biden, όπου συναντήθηκε με την οικογένεια του George Floyd. «Το να ακούμε ο ένας τον άλλον είναι αυτό που θα αρχίσει να θεραπεύει την Αμερική. Αυτό ακριβώς έκανε ο Joe Biden με την οικογένεια του George Floyd για πάνω από μία ώρα. Άκουσε τον πόνο τους και συμμερίστηκε την οδύνη τους. Αυτή η συμπόνοια σήμαινε τα πάντα για αυτή την οικογένεια που πενθεί», έγραψε στο Twitter ο Benjamin Crump, δικηγόρος της οικογένειας.

Τη Δευτέρα, ο Derek Sovin, ο πρώην- πλέον- αστυνομικός που πατούσε επί 8:46 με το γόνατό του τον λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ, εμφανίστηκε για πρώτη φορά ενώπιον δικαστή, μέσω τηλεδιάσκεψης.  

Η δικαστής όρισε την εγγύηση για τον 44χρονο σε 1,25 εκατομμύρια δολάρια για αποφυλάκιση χωρίς όρους και 1 εκατομμύριο δολάρια για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων να παρουσιάζεται στις αρχές και να παραδώσει τα όπλα του.