Τα social media κλείδωσαν τον λογαριασμό του Donald Trump μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο

Μετά τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν από την εισβολή διαδηλωτών στο Καπιτώλιο, την ώρα που επικυρωνόταν η νίκη του Joe Biden, τα social media αποφάσισαν να προχωρήσουν στο κλείδωμα των λογαριασμών του Donald Trump. Η αδικαιολόγητη επίθεση που υπονομεύει τους όρους της ελευθερίας και της δημοκρατίας, είχε ως κόστος τέσσερις ανθρώπινες ζωές, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας, Robert Conte.

Με αφορμή λοιπόν τα επεισόδια, αλλά και τις αναρτήσεις του Donald Trump, το Twitter αποφάσισε να διατηρήσει κλειδωμένο τον λογαριασμό του για τουλάχιστον 12 ώρες, αλλά και να "κατεβάσει" τουλάχιστον τρεις δημοσιεύσεις του. Μάλιστα, σε περίπτωση που ο ίδιος δεν τις σβήσει, ο λογαριασμός θα συνεχίσει να είναι κλειδωμένος ενώ εάν παραβιάζει τους κανόνες, αναμένεται να αποκλειστεί από το Twitter.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «Ως αποτέλεσμα της αδιανόητης και συνεχιζόμενης βίαιης κατάστασης στην Washington, DC, ζητήσαμε την απομάκρυνση τριών tweets του Donald Trump που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα σήμερα για επανειλημμένες και σοβαρές παραβιάσεις της πολιτικής μας για την προστασία των πολιτών. Αυτό σημαίνει πως ο λογαριασμός θα παραμείνει κλειδωμένος για 12 ώρες από τη στιγμή που απομακρυνθούν αυτά τα Tweets. Αν δεν απομακρυνθούν, ο λογαριασμός θα παραμείνει κλειδωμένος. Αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις των κανονισμών, θα προχωρήσουμε σε μόνιμο αποκλεισμό του λογαριασμού».

Ωστόσο, και το Facebook προχώρησε σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του προφίλ του Trump για ένα 24ωρο με σκοπό να μην μπορεί να κάνει ο ίδιος δημοσιεύσεις αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν. Νωρίτερα μάλιστα, η διαχειριστική ομάδα αφαίρεσε σχετικό video που είχε ανεβάσει ο απερχόμενος πρόεδρος και ουσιαστικά υποστήριζε πως η εκλογική νίκη ήταν δική του και του την "έκλεψαν". 

Τα γεγονότα που σημειώθηκαν και αμαύρωσαν τη δημοκρατική διαδικασία της επικύρωσης της εκλογής του νέου προέδρου των ΗΠΑ, καταχωρήθηκαν ως ένα από τα πιο "μαύρα" κεφάλαια στην ιστορία της Αμερικής αλλά και παγκοσμίως. 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits