Παγκόσμια Ημέρα Γης: 10 eco-friendly λογαριασμοί στο Instagram που θα σας εμπνεύσουν

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου και έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει, τόσο τους τους ανθρώπους, όσο τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις, για έναν πιο καθαρό πλανήτη.

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου και έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει, τόσο τους τους ανθρώπους, όσο τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις, για έναν πιο καθαρό πλανήτη.

Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1970 στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Gaylord Nelson, ο οποίος ήταν ένας πολιτικός που ασχολήθηκε πολύ με τα περιβαλλοντικά θέματα.

Με τα χρόνια, η Μέρα της Γης κατάφερε να γίνει αρκετά δημοφιλής, και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα, έχει φτάσει σε περισσότερες από 190 χώρες και γιορτάζεται από περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο, οι οποίοι στέλνουν το μήνυμα στους συνανθρώπους τους και στις κυβερνήσεις ότι η μάχη υπέρ του περιβάλλοντος είναι αναγκαία.

Βρισκόμαστε στην εποχή όπου τα social media είναι ικανά να μας επηρεάσουν και να εμπνεύσουν σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Και ενώ αυτό μπορεί να κρύβει πολλούς κινδύνους, μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως «όπλο» στην υιοθέτηση μιας πιο eco στάση ζωής.

Στο instagram υπάρχουν χιλιάδες λογαριασμοί με διαφορετικές θεματολογίες και μια από αυτές είναι τα eco-friendly accounts που σκοπό έχουν να μας ευαισθητοποιήσουν γύρω από την καταστροφή του περιβάλλοντος, να μας επηρεάσουν να προτιμήσουμε πιο βιώσιμες επιλογές στη ζωή μας, αλλά και να μας δώσουν συμβουλές για το πώς θα το πετύχουμε αυτό.

Προσφέρουν μια γκάμα επιλογών που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στη ζωή του, ενώ περιλαμβάνει μικρές και μεγάλες αλλαγές, από την βιωσιμότητα στα ρούχα και στην κατάργηση του fast fashion, την αφαίρεση των πλαστικών υλικών από τη ζωή μας, τη vegan διατροφή και άλλα πολλά.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 10 τέτοιους λογαριασμούς που ακολουθούμε και μας εμπνέουν κάθε μέρα!

1. Futureearth

2. Going Zero Waste

3. Earthrise

4. WastelandRebel

5. Fashion Revolution

6. The Sustainable Collective

7. Climate Reality

8. Paul Nicklen

9. Green Matters

10. Chicks For Climate

Δείτε ακόμη:

10 σουρεαλιστικές εικονογραφήσεις της σημερινής κοινωνίας 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits