Το «τέλεια σκηνοθετημένο» έγκλημα πίσω από τον χαμό της Caroline έγινε πρωτοσέλιδο και στον ξένο Τύπο

Η φρικιαστική αλήθεια που ξεδιπλώθηκε το βράδυ της 17ης Ιουνίου γύρω από τον χαμό της Caroline, προκαλώντας αποτροπιασμό και ανατριχίλα σε όλο το πανελλήνιο, απασχόλησε έντονα και τον διεθνή Τύπο. Η σκληρή παραδοχή γύρω από τη δολοφονία της που χώρεσε μέσα σε τρεις λέξεις: «Εγώ τη σκότωσα», έγινε πρωτοσέλιδο των ξένων μέσων, προκαλώντας ρίγη. 

Ο Guardian με εστίαση σε όλα τα σενάρια και τους ισχυρισμούς που είχαν γίνει από τον δολοφόνο για τους τρεις ληστές που υποτίθεται πως εισέβαλαν στο σπίτι τους, στάθηκε μετά την αποκάλυψη, στη «βαρβαρότητα» του εγκλήματος που σόκαρε τις ελληνικές αστυνομικές αρχές. Η Daily Mail από τον τίτλο της κάνει αναφορά στο ειδεχθές έγκλημα που έγινε παρουσία του μωρού κάτω από ένα ασφυκτικό μαξιλάρι. Ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης είχε ως πρώτο θέμα την πολύωρη ανάκριση του θύτη και τη μετέπειτα ομολογία του.

Η Sun είχε το θέμα ως έκτακτη είδηση ενώ μετά έκανε πλήρη κάλυψη των γεγονότων που ακολούθησαν. Η αναφορά και πάλι του μωρού σε έναν από τους τίτλους των άρθρων που έγραψε, δείχνει την ασύλληπτη έκταση της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε στα Γλυκά Νερά. Επικεντρώνεται μάλιστα, στον χαρακτηρισμό του δράστη από την αστυνομία ως «ηθοποιό πρώτης τάξεως». Φυσικά, και τα ξένα μέσα έκαναν ιδιαίτερη αναφορά πριν την ομολογία, στην εσπευσμένη μεταφορά του συζύγου της από την Αλόννησο στη ΓΑΔΑ εξαιτίας των νέων στοιχείων που είχαν προκύψει. 

Η New York Post  στάθηκε στην επινόηση και την κατασκευή μιας πειστικής μυθοπλασίας γύρω από το έγκλημα στον τίτλο της ενώ στη συνέχεια παρέθεσε τη μαρτυρία του γυναικοκτόνου. «Εκείνο το βράδυ της 11ης Μαΐου, τσακωθήκαμε πάλι για άλλη μια φορά. Με έδιωξε από το κρεβάτι και την είδα φεύγοντας να βάζει και το μωρό στην κούνια. Θόλωσα και ενώ συνέχιζε να φωνάζει, πήγα από πάνω της και της έκλεισα το στόμα με τα χέρια μου. Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή, έψαξα να δω πώς να το καλύψω γιατί υπάρχει και ένα μωρό 11 μηνών. Δεν είχα συνεργό, τα έκανα όλα μόνος μου και προσπάθησα όσο μπορούσα να τα κάνω έτσι, ώστε να γίνουν πιστευτά».

Για τις τεχνικές του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης πριν τη μαρτυρία του δολοφόνου της Caroline κάνει λόγο στον τίτλο της και η metro. Η τέλεια σκηνοθεσία πίσω από το έγκλημα που αφαίρεσε τη ζωή της Caroline αποτυπώνεται σε μερικές ακόμη γραμμές του ξένου Τύπου, συγκλονίζοντας τον κόσμο. 

Τη φρικαλέα υπόθεση περιέγραψε και η Mirror, η οποία αναφέρει επίσης στον τίτλο της πως η Caroline δολοφονήθηκε δίπλα στην κόρη της. Το γεγονός ότι το έγκλημα έγινε δίπλα στο 11 μηνών βρέφος είναι αυτό που ταλάνισε περισσότερο τη διεθνή κοινή γνώμη, όπως και όλη την Ελλάδα, κάνοντας ασύλληπτη την τραγωδία στα Γλυκά Νερά. 

Δείτε ακόμη: Δυνατές φωτογραφίες που περιγράφουν τη γυναικεία κακοποίηση