#Tokyo2020: Η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν μια ωδή στη μοναξιά του κορωνοϊού

Στις 2μμ ώρα Ελλάδος ξεκίνησε η Τελετή Έναρξης των πολύπαθων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020. Μετά από αναμονή ενός έτους κατά το οποίο ο πλανήτης μαχόταν με την πανδημία και τις συνέπειες της, άνοιξε σήμερα η αυλαία της διοργάνωσης. Αν και μέχρι τελευταία στιγμή η Ολυμπιακή Επιτροπή αναμετριόταν με τις πιθανότητες να ακυρωθούν οι Αγώνες, κάτι που έχει να γίνει από το 1944, τελικά οι διοργανωτές διαβεβαιώσαν για την τήρηση αυστηρών κανόνων ασφαλείας και πήραν το πράσινο φως.

Στις 2μμ ώρα Ελλάδος ξεκίνησε η Τελετή Έναρξης των πολύπαθων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020. Μετά από αναμονή ενός έτους, κατά το οποίο ο πλανήτης μαχόταν με την πανδημία και τις συνέπειες της, άνοιξε σήμερα η αυλαία της διοργάνωσης. Αν και μέχρι τελευταία στιγμή, η Ολυμπιακή Επιτροπή αναμετριόταν με τις πιθανότητες να ακυρωθούν οι Αγώνες, κάτι που έχει να γίνει από το 1944, τελικά οι διοργανωτές διαβεβαιώσαν για την τήρηση αυστηρών κανόνων ασφαλείας και πήραν το πράσινο φως.

Μέσα σε όλο αυτό που ζούμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με την σκιά της πανδημίας στις ζωές μας, δεν θα μπορούσε παρά η Τελετή να είναι μία ωδή στη μοναξιά του κορωνοϊού. Με σύνθημα «Apart, but not alone», η έναρξη ήταν αφιερωμένη στους αθλητές που αναγκάστηκαν να προπονούνται σε τελείως διαφορετικές συνθήκες και πολλές φορές ολομόναχοι χωρίς τον προπονητή ή την ομάδα τους, σε πλήρη απομόνωση. Το συγκινητικό πρώτο performance λοιπόν, ήθελε να υπενθυμίσει σε όλους πως δεν ήταν και δεν είναι μόνοι, αφού συνδέονται μεταξύ τους μέσω της ελπίδας και του κοινού τους πάθους. 

Φυσικά, δεν γινόταν σε αυτήν την παγκόσμια αθλητική γιορτή που όλοι οι λαοί γίνονται ένα, βάζοντας στην άκρη τις διαφορές τους, να μην σταθούν για μια στιγμή σιωπηλοί για να τιμήσουν εκείνους που χάθηκαν, εκείνους που σκότωσε ο φονικός ιός στο πέρασμά του. Οι δημιουργοί προσπάθησαν να κάνουν την Τελετή όσο πιο επίκαιρη γίνεται και τα κατάφεραν. 

Ωστόσο, εξω από το γήπεδο εκατοντάδες διαδηλωτές έφεραν πλακάτ που έγραφαν «Οι ζωές πάνω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες» και φώναζαν: «Σταματήστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες» καθώς διαμαρτύρονταν για την έναρξη της διοργάνωσης σε μία περίοδο που η πόλη του Τόκιο παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, παρουσιάζοντας ολοένα και περισσότερα κρούσματα.

Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Naruhito ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων, όπως και η πρώτη κυρία των Η.Π.Α, Jill Biden. Τόσο αυτοί όσο και όλοι οι άλλοι στο γήπεδο, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών που παρέλασαν παραδοσιακά με τις σημαίες των χωρών τους, φορούσαν μάσκες κατά του ιού. Ο υπόλοιπος κόσμος αλλά και ο ιαπωνικός λαός, παρακολούθησε το φαντασμαγορικο γεγονός μέσα από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή του, αφού η απαγόρευση ζωντανού κοινού ήταν ένα από τα μέτρα ασφαλείας που λήφθηκαν από την επιτροπή των διοργανωτών. 

Πηγή φωτογραφίας Splash

Δείτε ακόμη: 18 αθλητές ποζάρουν γυμνοί για καλό σκοπό 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits