Ο Dave Chappelle απάντησε στην trans κοινότητα του Netflix και ευχόμαστε να μην το είχε κάνει

Η απάντηση του κωμικού μπορεί να άργησε, αλλά ήρθε. Και αυτή είναι η άβολη στιγμή όλης της εβδομάδας.

Μετά την κυκλοφορία του special επεισοδίου "The Closer" στο Netflix, οι trans εργαζόμενοι του Netflix αντέδρασαν και οργάνωσαν μία διαδήλωση έξω από τα κεντρικά γραφεία στο Los Angeles. Συμμετείχαν και περαστικοί που ήταν κατά του Dave Chappelle, φτάνοντας στο σύνολο τα 100 άτομα.

Ο επικεφαλής Ted Sarandos παραδέχτηκε ότι το τρανσφοβικό σόου του κωμικού ήταν λάθος, αλλά οκ, δεν σκοπεύει να αποσύρει την εκπομπή και πιστεύει ότι είναι λογικό να μην αρέσει σε όλους. Αφού απολύθηκαν 3 trans άτομα (τα οποία ξαναπροσέλαβαν) και οι αντιδράσεις ήταν μαζικές, δεν άλλαξε τίποτα απολύτως. Στο μεταξύ, περιμέναμε κάποια αντίδραση από τον Chappelle. Κάτι που να δείχνει μετάνοια ή έστω την άποψή του.

Μέχρι που είδαμε ένα βίντεο που ανέβασε ο ίδιος από μία ακόμη εμφάνισή του. Επέλεξε να απαντήσει στις αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του σόου του και το αποτέλεσμα ήταν εντελώς άβολο. Καταρχάς, τον βλέπουμε να πίνει και να μην βρίσκεται σε απόλυτα νηφάλια κατάσταση. Και αυτό μειώνει την καλή μας πρόθεση να τον ακούσουμε.

«Έγραψαν ότι με προσκάλεσαν οι trans υπάλληλοι του Netflix και αρνήθηκα. Δεν είναι αλήθεια. Αν με καλούσαν, θα πήγαινα, αν και είμαι μπερδεμένος για το τι θα μπορούσαμε να πούμε. Είπα ό,τι είχα να πω και ω Θεέ μου, άκουσα τι είχατε να πείτε. Πώς θα μπορούσα να μην; Είπατε ό,τι θέλατε από το ασφαλές επαγγελματικό περιβάλλον σας, αλλά από ό,τι φαίνεται, εγώ είμαι αυτός που δεν μπορεί να πάει πλέον στη δουλειά».

Ωστόσο, τους απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση αλλά υπό όρους. Να δουν πρώτα το επεισόδιο, από την αρχή μέχρι το τέλος (ναι Dave μου, δυστυχώς αυτό κάναμε), να διαλέξει εκείνος την τοποθεσία και να παραδεχτούν όλοι ότι η Hannah Gadsby (γκέι κωμικός) δεν είναι αστεία.
Συνέχισε το παραλήρημα λέγοντας ότι όλα αυτά είναι καθαρά θέμα επιχειρηματικών συμφερόντων και πως η LGBTQ+ κοινότητα τον στηρίζει απόλυτα.

Μίλησε και για τον αντίκτυπο που είχε το τρανσφοβικό επεισόδιο. «Έφτιαξα μία ταινία από την περιοδεία που έκανα το 2020 και ενώ με είχαν καλέσει όλα τα κινηματογραφικά φεστιβάλ, τώρα αποσύρουν την πρόσκληση. Ευχαριστώ πολύ τον Ted Sarandos γιατί είναι ο μόνος που δεν με έχει ακυρώσει ακόμα». Σε περίπτωση που μετράει, εμείς τον έχουμε ήδη ακυρώσει.
 

TAGS