Το τοξικό post του Chris Pratt, η απαράδεκτη ατάκα για την "υγιή κόρη" του και ο χαμός στα social media

Φαίνεται πως ο νέος στόχος του Chris Pratt τα τελευταία χρόνια, είναι να καταστρέψει και την παραμικρή καλή ανάμνηση που είχαμε από αυτόν, πριν γίνει massive movie star και μέλος των υπερηρώων της Marvel. Όχι πως είχαν μείνει και πολλές καλές εντυπώσεις δηλαδή, αλλά με την τελευταία του ανάρτηση στο Instagram κατάφερε να εξοργίσει τους πάντες -και δικαίως.

Λίγο backstory για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι

Για όσους δεν γνωρίζουν, μετά την ένταξή του στο σύμπαν της Marvel και την μεταμόρφωσή του, για τις ανάγκες του ρόλου, από αφρατούλη άντρα σε υπέρ-γυμνασμένου hollywood hunk, ο Pratt έκανε μια στροφή και στα προσωπικά του. Χώρισε με την επί χρόνια σύντροφό του Anna Faris, με την οποία έχει τον 9χρονο Jack (κρατήστε το αυτό, θα μας χρειαστεί αργότερα), παντρεύτηκε την κόρη του Arnold Schwarzenegger, Katherine, και απέκτησε μια κόρη μαζί της, την Lyla Pratt. Όλα αυτά, φυσικά, είναι φυσιολογικά στις ανθρώπινες σχέσεις, μάλιστα η ίδια η Faris είχε δηλώσει πως υπάρχει πολλή αγάπη μεταξύ τους και είναι πολύ υποστηρικτικοί ο ένας απέναντι στον άλλο. Ωστόσο, ο Pratt έδειξε και μια άλλη πλευρά του εαυτού του, αυτή του συντηρητικού Αμερικανού Χριστιανού που υποστηρίζει τους Ρεπουμπλικάνους και οι απόψεις του δεν είναι αυτό που λέμε ακριβώς προοδευτικές. Συμπληρωματικά, η εκκλησία στην οποία είναι μέλος, είναι γνωστή για τον anti-LGBTQ χαρακτήρα της. Όλα αυτά του στοίχισαν αρκετά σε θαυμαστές, καθώς μια μεγάλη μερίδα του κοινού που τον αγαπούσε για τους κωμικούς ρόλους του (Parks & Recreation) και την ανέμελη, φιλική περσόνα του, ένιωσε να αποξενώνεται από την νέα εικόνα του ηθοποιού, ως mega movie star με αδυναμία προς το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια.

Όχι πια Ιταλοί, μόνο (αντιεμβολιαστής) Chris Pratt

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Pratt, όταν την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι δύο νέοι ρόλοι που θα παίξει, με διαφορά σχεδόν μιας μέρας μεταξύ τους. Πρώτα έγινε γνωστό πως θα δώσει τη φωνή του στον χαρακτήρα του Super Mario, στην ταινία “Super Mario Bros”, και λίγο αργότερα μάθαμε πως θα είναι, επίσης, η φωνή του λατρεμένου Garfield, στην ομώνυμη ταινία της Sony Pictures.

Που είναι το κακό, θα πείτε. Αφενός, δεν υπήρχε λόγος να πάρει και τους δύο iconic ρόλους σε δύο τόσο μεγάλες παραγωγές, ειδικά όταν το Hollywood είναι σε άμεση ανάγκη ενίσχυσης του diversity του. Αφετέρου, αυτό που ακούγεται στους κύκλους της βιομηχανίας, είναι πως ο Pratt πήρε ρόλους σε ταινίες κινουμένων σχεδίων επειδή δεν έχει εμβολιαστεί κατά του Covid-19 καθώς ανήκει στο κίνημα των αντιεμβολιαστών. Ο ίδιος αποφεύγει συστηματικά να πάρει θέση στο θέμα και να δηλώσει αν έχει εμβολιαστεί ή όχι, κάτι που ενισχύει τις εν λόγω φήμες.

Η άκρως προβληματική ανάρτηση και η ατάκα που εξαγρίωσε τον κόσμο

Και φτάνουμε στο χθεσινό post του Pratt, το οποίο έγινε με σκοπό να πλέξει το εγκώμιο της συζύγου του, Katherine, και να δηλώσει σε όλους μας την αγάπη του για αυτήν.

Οι λέξεις που χρησιμοποίησε για να το κάνει, ωστόσο, ήταν κάτι παραπάνω από προβληματικές.

“Παιδιά. Πραγματικά. Δείτε πως με κοιτάζει! Βρείτε κάποιον να σας κοιτάζει έτσι!! Καταλαβαίνετε τι εννοώ; Γνωριστήκαμε στην εκκλησία. Μου έδωσε μια απίστευτη ζωή, μια πανέμορφη, υγιή κόρη, μασάει τόσο δυνατά που μερικές φορές βάζω ωτοασπίδες για να μην την ακούω, αλλά έτσι είναι η αγάπη! Με βοηθά με όλα. Σε αντάλλαγμα, ανοίγω μερικές φορές κάποιο βάζω με πίκλες. Αυτή είναι η συμφωνία. Η καρδιά της είναι αγνή και μου ανήκει. Είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός μου, δίπλα στην κάρτα μου με τον Ken Griffey Jr Upper Deck Rookie. Το οποίο, αν ξέρετε τι είναι, ξέρετε πως σημαίνει πολλά. Τα γενέθλιά της είναι σε 6 εβδομάδες. Οπότε, αν δεν της πάρω κάτι, θα της πω να δει αυτό το post. Σε αγαπάω γλυκιά μου”.

Από που να ξεκινήσει κανείς;

Από το ότι ολόκληρη η ανάρτηση περιστρέφεται γύρω από τον ίδιο και ό,τι έχει να κάνει με την Katherine είναι πάντα σε σχέση με αυτόν;

Από την τοξική αντρίλα που επιδεικνύει σε μορφή “χιούμορ”, με αστειάκια για το ότι χρειάζεται να της ανοίγει τα βάζα (επειδή, καταλάβατε, είναι γυναίκα και δεν μπορεί), ότι την αντέχει παρά τα μειονεκτήματά της (αυτός δεν έχει κανένα) και ότι, εντάξει, άντρας είναι, θα ξεχάσει να της πάρει δώρο γενεθλίων αλλά κοίτα τι ωραίο post έκανε για χάρη της;

Από το ότι συγκρίνει την καρδιά της με μια κάρτα του μπέιζμπολ; 

Από το ότι “η καρδιά της είναι αγνή και μου ανήκει” είναι ατάκα που θα έλεγε ένας serial killer σε κακή b-movie;

Όλα αυτά είναι τραγικά από μόνα τους, αυτό όμως που ήταν πραγματικά αισχρό, ήταν η αναφορά στην “πανέμορφη, υγιή κόρη”.

Θυμάστε τον 9χρονο Jack, τον γιο του με τη Faris; Ο Jack ήταν ένα πρώιμο μωρό, που ήρθε στον κόσμο εννιά εβδομάδες νωρίτερα και έπρεπε να περάσει πολύ καιρό στη ΜΕΘ μέχρι να σταθεροποιηθεί η υγεία του και να πάει σπίτι.

Μάλιστα οι γιατροί είχαν πει στον Pratt και τη Faris πως πρέπει να είναι έτοιμοι να μεγαλώσουν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες. Στην αυτοβιογραφία της, Unqualified, η Faris γράφει “Ο νευροχειρούργος μας έβαλε κάτω και μας είπε πως ο Jack είχε ισχυρή εγκεφαλική αιμορραγία και υπήρχε πιθανότητα να έχει αναπτυξιακή αναπηρία”.

Σήμερα, ο Jack είναι ένα υπέροχο, ζωηρό αγόρι 9 ετών που ζει μια υγιή, κανονική ζωή. Έπρεπε να κάνει αρκετά χειρουργεία ως μωρό και αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα όρασης, καθώς και μια ελεγχόμενη καρδιακή πάθηση που όμως δεν αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή του.

Διαβάστε λοιπόν ξανά αυτό που έγραψε ο Pratt, και βγάλτε συμπέρασμα μόνοι σας.

Το Twitter, πάντως, δεν μάσησε τα λόγια του.

 

Σε κάθε περίπτωση, η Anna Faris να 'ναι καλά.