ΕΟΔΥ: Οδηγίες για όσους νοσούν με κορωνοϊό ή έχουν επαφή με κρούσμα - Τι ισχύει με την καραντίνα

Μετά τη σαρωτική επέλαση της μετάλλαξης Ομικρον στη χώρα μας, επικαιροποιήθηκαν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για όσους βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό αλλά και όλους όσοι έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα.

Τις οδηγίες απομόνωσης και καραντίνας για τα κρούσματα κορονοϊού και όσους έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους επικαιροποίησε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τις προηγούμενες ημέρες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ακολουθώντας τις οδηγίες του CDC, εισηγήθηκε τη μείωση σε 5 μέρες του χρόνου της καραντίνας -από 10 που ίσχυαν- για τους ασυμπτωματικούς και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα.

Μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους. Σύμφωνα με το CDC, όσοι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου, δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον νέο κορονοϊό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.