Eat, Watch, Love: 7 ταινίες που ανοίγουν την όρεξη για φαγητό και love stories

Ταινίες γεμάτες φαγητό και έρωτα

Αν μπορείς να σκεφτείς δύο καλύτερα πράγματα στη ζωή από το φαγητό και τον έρωτα, να μου το πεις. Όσο σε αφήνω να το σκεφτείς, οι ταινίες που ακολουθούν είναι ό,τι πρέπει για καλοκαίρι. Φαγητό που θα σε αναγκάσει να μαγειρέψεις ή να παραγγείλεις και love stories που ευχόμαστε να ζήσουμε (εκτός αν τα έχουμε ήδη). Σε κάθε περίπτωση, να έχεις μαζί σου κάτι να τσιμπάς.

Πολίτικη Κουζίνα

Η φανταστική ταινία του Τάσου Μπουλμέτη που σε πλημμυρίζει με γεύσεις, μυρωδιές, τις μουσικές της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και το ταξίδι στη ζωή του Φάνη, που υποδύεται μοναδικά ο Γιώργος Χωραφάς. 

No Reservations

Ποιός να ξεχάσεις τις μακαρονάδες και τα τιραμισού που έφτιαξε ο Aaron Eckhart όταν επισκέφθηκε την επίσης σεφ Catherine Zeta-Jones. Μία ταινία για την απώλεια, το καλό φαγητό αλλά και τον έρωτα εκεί που δεν το περιμένεις.

Chef

Ο Jon Favreau σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε σε μία ταινία για έναν σεφ που παραιτείται από τη δουλειά του, αγοράζει μία κινητή καντίνα και επιστρέφει στο όνειρο που είχε από πάντα. 

The Hundred-Foot Journey

Η Helen Mirren είναι μία αυστηρή Γαλλίδα σεφ που καλείται να ανταγωνιστέι την οικογένεια των Ινδών που μετακομίζει μόλις 30,5 μέτρα μακριά της. Κάπου εκεί δημιουργούνται συνεργασίες και δυνατοί έρωτες.

Eat, Pray, Love

Ο κόσμος της Elizabeth καταρρέει όταν καταλαβαίνει ότι πρέπει να πάρει διαζύγιο. Το ταξίδι της αυτογνωσίας της ξεκινά από την Ινδία και κάνει και ένα πέρασμα από την Ιταλία. Φαγητό, νέες εικόνες και ο Javier Bardem να την περιμένει.

Chocolat

Η σοκολάτα γίνεται η μεγαλύτερη αμαρτία σε ένα χωριό της επαρχιακής Γαλλίας, αλλά η Vianne δεν το βάζει κάτω και καταφέρνει να λιώσει τον πάγο στις καρδιές των κατοίκων. Όπως και του Johnny Depp.

Lady and the Tramp

Μόνο και μόνο για την υπέροχη σκηνή με τη μακαρονάδα και τους κεφτέδες, που έγινε σύμβολο της ποπ κουλτούρας αλλά και για τους dog lovers αυτού του κόσμου.