Οι 3 από τις πιο επικίνδυνες wellness τάσεις των social media

Instagram @goop

Επικίνδυνες, αλλόκοτες, αηδιαστικές ίσως τις έλεγε κανείς. Οι παρακάτω ιδέες, καλό είναι να μην εφαρμόζονται

Η βιομηχανία του wellness ανθίζει διαρκώς – το 2020 άξιζε 4 δισεκατομμύρια δολάρια και ακόμη δεν έχει φτάσει στο μέγιστο. Δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, ότι influencers και celebrities δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και σε αυτόν τον χώρο, κυκλοφορώντας προϊόντα και παρέχοντας υπηρεσίες.

Μία επίσκεψη στο Instagram αρκεί για να βομβαρδιστούμε με νέα trends και wellness gurus να ορκίζονται πως οι συμβουλές τους όχι απλώς δουλεύουν, αλλά μπορούν να μας αλλάξουν τη ζωή. Το θέμα είναι πως πρώτον, κοστίζουν πολύ και δεύτερον, οι απάτες είναι πολλές.

Παρακάτω, θα δούμε 3 από τις πιο επικίνδυνες και αλλόκοτες τάσεις που δε χρειάζεται να δοκιμάσουμε ούτε μία φορά στη ζωή μας.

Κολπικό steaming

H ιδέα πίσω από αυτήν την τάση, είναι απλή: Κάνουμε squat πάνω από ένα μπολ γεμάτο καυτό νερό και βότανα – το λεβιθόχορτο είναι το αγαπημένο της Gwyneth Paltrow – και κάνουμε καθαρισμό με ατμό στον κόλπο μας. Η ηθοποιός, μάλιστα, υποστηρίζει ότι τα οφέλη είναι περισσότερα και περιλαμβάνουν το boos ενέργειας και την εξισορρόπηση των ορμονών μας.

Εντάξει, φαίνεται πως αξίζει. Η αλήθεια απέχει αρκετά, ωστόσο, καθώς η υγρασία και η υψηλή θερμοκρασία αυξάνουν την πιθανότητα ουρολοίμωξης, η οποία σίγουρα δεν αξίζει. Επιπλέον, ο κόλπος  μας καθαρίζει τον εαυτό του – είναι στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του για να διατηρείται το pH στα επίπεδα που πρέπει.

Ωμό κρέας

Η Heidi Montag τρώει ωμό κρέας, το αναρτά στο Instagram, μας ενθαρρύνει να το κάνουμε και ένα μεγάλο «γιατί;» γεννιέται στο μυαλό μας. Μιλώντας στο People, εξήγησε πως «το να τρως αμαγείρευτο συκώτι θα σου δώσει όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά», ενώ πρόσθεσε πως το έχει προσθέσει στη διατροφή της γιατί προσπαθεί να μείνει έγκυος.

«Προσπαθώ εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο, οπότε διατίθεμαι να δοκιμάσω πολλά πράγματα. Το ωμό κρέας είναι εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών! Με κάνει να νιώθω απίθανα. Με περισσότερη ενέργεια, αυξημένη λίμπιντο και γενικά βελτίωσε τους χρόνιους πόνους μου».

Ευχαριστούμε, αλλά δε θα πάρουμε. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί, οι μολύνσεις που ίσως πάθουμε, αμέτρητες – κυριολεκτικά, μπορεί να πεθάνουμε. 

Ηλιοθεραπεία περινέου

Δεν είναι αστείο. Πίσω στο 2019, η influencer Metaphysical Meagan έγινε viral επειδή ανάρτησε στο Instagram την παραπάνω φωτογραφία. «30 δευτερόλεπτα ήλιου στον πρωκτό, ισοδυναμούν με μία μέρα στον ήλιο φορώντας ρούχα», έγραψε στη λεζάντα. Κι έγραψε μία λίστα με τα πλεονεκτήματα αυτής της πρακτικής που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν αυξημένη σεξουαλική ενέργεια και καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που επιβεβαιώνουν τη θεωρία της. Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς όλοι γνωρίζουμε πως δεν πρέπει να εκθέτουμε κανένα μέρος του σώματός μας στον ήλιο, χωρίς αντηλιακό. Και δε βάζουμε αντηλιακό στο περίνεο. Γενικά, από εμάς είναι όχι. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.