5 πράγματα που κάθε προδομένη σύζυγος πρέπει να γνωρίζει για το τρίτο πρόσωπο στη σχέση

Ας είμαστε ξεκάθαροι: Ποτέ δεν υπάρχει καλή δικαιολογία για να κάνεις μια σχέση με κάποιον που είναι παντρεμένος. Αλλά συμβαίνει.

Και στο τέλος της ημέρας, οι γυναίκες που γίνονται ερωμένες ή "η άλλη γυναίκα" είναι γυναίκες από την περίγυρο μας.

Και επειδή πολλές γυναίκες που έχουν πέσει θύματα απιστίας, παρακάτω σας παραθέτουμε 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις ερωμένες.

Νιώθει ενοχές. 

Ναι, είτε το πιστεύετε είτε όχι, μια ερωμένη αισθάνεται ενοχή. Εάν γνωρίζει το γεγονός ότι ο εραστής της είναι παντρεμένος, περνά καθημερινά όλα τα φυσιολογικά συναισθήματα που σχετίζονται με την ενοχή, όπως η θλίψη και η κατάθλιψη.

Μια ερωμένη αισθάνεται ένοχη όταν ο εραστής της επιλέγει να περάσει χρόνο μαζί της ένα σαββατοκύριακο, γνωρίζοντας ότι υπάρχει μια γυναίκα και πιθανώς παιδιά που περιμένουν στο σπίτι.

Αισθάνεται ένοχη όταν ακούει άλλους ανθρώπους να μιλούν για την απιστία των συζύγων. Αισθάνεται ένοχη όταν παρακολουθεί ταινίες για μοιχεία. Η ενοχή είναι το μόνιμο φάντασμα που συνοδεύει μια ερωμένη.

Τούτου λεχθέντος, πολλές ερωμένες δεν γνωρίζουν εντελώς ότι ο σύντροφός τους είναι παντρεμένος. Πολλοί άνδρες προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός ότι είναι παντρεμένοι. Εάν ένας σύζυγος είναι σε θέση να προδώσει τη γυναίκα που παντρεύτηκε, τότε μπορεί να πει πολλά ψέματα, τόσο στη γυναίκα του όσο και στην ερωμένη.

Πιθανότατα ποτέ δεν σχεδίαζε να γίνει το τρίτο πρόσωπο στη σχέση.

Κάθε ενήλικος είναι υπόλογος για τις πράξεις του. Για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Δυστυχώς, μερικές φορές οι περιστάσεις και οι κακές αποφάσεις μπορούν να οδηγήσουν σε περίεργες καταστάσεις.

Πολλές γυναίκες καταλήγουν να είναι η άλλη γυναίκα με το να «φλερτάρουν» με έναν άντρα με τον οποίο ποτέ δεν σκόπευαν να κάνουν σχέση. Ίσως δεν γνώριζαν ότι ήταν παντρεμένος γι αυτό και προχώρησαν, όμως αργότερα κατέληξαν ερωτευμένες. 

Υπάρχουν φυσικά και γυναίκες που δεν έχουν πρόβλημα να γνωρίσουν παντρεμένους άντρες, αλλά σε γενικές γραμμές, αυτό δεν συμβαίνει συνήθως.

Πολλές φορές, ένας σύζυγος θα δώσει φρούδες ελπίδες στην εξωσυζυγική σχέση με σκοπό να την κρατήσει όσο μπορεί. Ένας σύζυγος μπορεί ακόμη και να πει στην άλλη γυναίκα ότι είναι χωρισμένος ή σε διαδικασία διαζυγίου, όταν αυτό δεν συμβαίνει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να τον ερωτευτεί και να μη θέλει να τελειώσει τη σχέση, ακόμα κι αν ξέρει ότι είναι λάθος.

Ζηλεύει. 

Εάν μια γυναίκα έχει γίνει ερωμένη και ξέρει ότι ο εραστής της είναι παντρεμένος, τότε σίγουρα ζηλεύει. Νιώθει ζήλια κάθε φορά που ο σύντροφός της φεύγει και ξέρει ότι πηγαίνει σπίτι σε μια άλλη γυναίκα. Ξέρει ότι ο εραστής της έχει μια άλλη ζωή στο σπίτι του, στην οποία δεν θα είναι ποτέ μέρος.

Ένα πράγμα που πολλές ερωμένες επιθυμούν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι η επικύρωση ότι η σχέση τους με τον εραστή τους είναι πραγματική. Το να υπάρχουν μυστικά δεν είναι το ιδανικό για μια υγιή, μακροχρόνια σχέση.

Μια ερωμένη, όπως και κάθε άλλη γυναίκα, θέλει ο εραστής της να είναι περήφανος για εκείνη, να μιλάει στους φίλους του για τη σχέση τους και να της έχει την επιθυμία να πει σε όλο τον κόσμο πόσο πολύ την αγαπάει. 
 
Ερωτεύτηκε το λάθος άτομο.

Λοιπόν, αυτό είναι απαράδεκτο, αλλά δυστυχώς, ο έρωτας είναι τυφλός. Μια γυναίκα που αγνοεί τα προβλήματα εξαιτίας της αγάπης, θα ανακαλύψει τελικά ότι επέλεξε το λάθος άτομο. Μια ερωμένη αναμένεται να το συνειδητοποιήσει αυτό αργά ή γρήγορα. Το να διαλέγεις κάποιος το λάθος άτομο, έχει συμβεί ή μπορεί να συμβεί σε όλους μας. Το θέμα είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. 

Μπορεί να πιστεύει ότι υπάρχει μέλλον.

Πόσες γυναίκες ερωτεύονται έναν άντρα και πιστεύουν τα περισσότερα από αυτά που λέει; Είναι συνηθισμένο ένας άπιστος σύζυγος να λέει στην ερωμένη του ότι ο γάμος του είναι άθλιος και ότι θέλει να χωρίσει.  Αυτό μπορεί να είναι ή όχι αληθινό. Τι περισσότερες όμως φορές λέει ψέματα. 

Μπορεί να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να καταλάβει μια γυναίκα ότι ο άπιστος σύζυγος δεν πρόκειται να αφήσει τη γυναίκα του για εκείνη. Αν ήταν, θα το είχε κάνει νωρίτερα.

Το να είσαι το τρίτο πρόσωπο στη σχέση δεν είναι όμορφο. Μπορεί να ξεκινήσει ως κάτι συναρπαστικό και ρομαντικό, αλλά σχεδόν πάντα καταλήγει σε μια καταθλιπτική, απογοητευτική κατάσταση. 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.