Η επίδραση του coconut oil στο Alzheimer

Ειδικοί αλλά και ασθενείς λένε πως δουλεύει.

Η πάθηση του Alzheimer είναι η τρίτη πιο συχνά εμφανιζόμενη νόσος, μετά τα καρδιακά νοσήματα και τον καρκίνο και υπολογίζεται πως 17-25 εκατ. άνθρωποι πάσχουν παγκοσμίως. Το λάδι καρύδας από την άλλη είναι ένα φυσικό προϊόν που τα τελευταία χρόνια έχει θεωρηθεί ως ένα super food λόγω των καλών λιπαρών που διαθέτει, όμως ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε συνδεθεί με αυτή την πολύ σοβαρή νόσο.

Το σκηνικό αλλάζει μέσα απο τις μαρτυρίες εκατοντάδων υποθέσεων στην Αμερική με ασθενείς σε διάφορα στάδια της νόσου- και στην Αγγλια-, οι οποίοι άρχισαν να καταναλώνουν μαζί με το φαγητό τους καθημερινά λάδι καρύδας ήρθαν αντιμέτωποι με απρόσμενα και πολύ καλά αποτελέσματα, αφού η μνήμη τους και η ποιότητα ζωής τους άρχισε να καλυτερεύει αισθητά.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Daily Mail, ο καθηγητής βιοχημείας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης Kieran Clark, αποφάσισε να διερευνήσει την ουσία περισσότερο μετά από αυτές τις μαρτυρίες. Αυτό που κατέληξε είναι πως το λάδι καρύδας και παρόμοιες ουσίες μπορεί να ενισχύουν τα αποθέματα ενέργειας του μυαλού μας. Ο εγκέφαλος μας για να λειτουργήσει χρειάζεται γλυκόζη που την λαμβάνει από τους υδατάνθρακες, εάν δεν καταναλώνουμε αρκετούς ή δεν έχουμε φάει για κάποιες ώρες, τότε προσπαθεί να την πάρει από τις λιπαποθήκες μας. Η έλλειψη γλυκόζης στον εγκέφαλο είναι και αυτή, συμφώνα με τον καθηγητή. που οδηγεί στη νόσο. Η ενέργεια αυτή λοιπόν πρόερχεται από τα μικρά μόρια κετόνες και φαίνεται πως το λάδι καρύδας περιέχει συστατικά που βοηθούν στην παραγωγή περισσότερης τροφής για το μυαλό, δηλαδή περισσότερων μορίων κετόνης.

Ακόμα η έρευνα είναι σε πολύ αρχικό στάδιο και όπως είναι φυσικό δεν υπάρχει επιστημονική βάση πίσω από τους ισχυρισμούς για αυτό και οι ειδικοί χωρίζονται σε αυτούς που προειδοποιούν σχετικά με τις ψεύτικες ελπίδες και την επίδραση placebo που μπορεί να έχει η κατανάλωση του και σε αυτούς που θέλουν να του δώσουν μια ευκαιρία μέσα από περαιτέρω έρευνα μιας και ο αριθμός των ασθενών με τη νόσο Alzheimer συνεχώς αυξάνεται και η ανάγκη για την ανεύρεση θεραπείας είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.