Μέθοδος Invisalign: Aόρατη ορθοδοντική μετακίνηση, εγγυημένο αποτέλεσμα

Πώς θα αντιδρούσατε αν κάποιος σας έλεγε ότι μπορείτε να αποκτήσετε το χαμόγελο των ονείρων σας, με πλήρως προβλέψιμο αποτέλεσμα; Για χρόνια η ορθοδοντική μετακίνηση αποτελούσε μια επιβαρυντική για τη ψυχολογία του ασθενούς θεραπεία, η οποία συχνά είχε επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή του πάσχοντος. Οι εξελίξεις όμως, στην οδοντιατρική επιστήμη είναι ραγδαίες και με τη βοήθεια του συστήματος Invisalign οι ειδικοί μπορούν πλέον, να προσφέρουν στους ασθενείς μια κυριολεκτικά αόρατη λύση ορθοδοντικής θεραπείας, η οποία εγγυάται την επιτυχία του αποτελέσματος. Η οδοντίατρος, κ. Ιωάννα Καζάκου, πιστοποιημένη συνεργάτης “Invisalign Provider”, μας εξηγεί τις ενδείξεις εφαρμογής της μεθόδου Invisalign, τον τρόπο σχεδιασμού της θεραπείας, αλλά και τα σημαντικά οφέλη που συνεπάγεται για τον ασθενή.

Η μέθοδος Invisalign αποτελεί μια πραγματική επανάσταση στην ορθοδοντική μετακίνηση. Μπορείτε να μας εξηγήσετε τους λόγους που το Invisalign χαίρει της απόλυτης αποδοχής τόσο των ειδικών όσο και των ασθενών;

To Invisalign χαίρει της αποδοχής των ειδικών γιατί αποτελεί μια αξιόπιστη μέθοδο επίλυσης πολλών ορθοδοντικών προβλημάτων διατηρώντας την υγεία των δοντιών και των ούλων, διότι ο ασθενής φορά νάρθηκες οι οποίοι αφαιρούνται, οπότε η στοματική υγιεινή είναι σαφώς καλύτερη συγκρινόμενη με τα σιδεράκια - brackets. Επιπλέον όμως το Invisalign αποτελεί την πλέον αγαπημένη μέθοδο των ασθενών, γιατί έχει πολλά πλεονεκτήματα συγκρινόμενη με τα παραδοσιακά σιδεράκια. Η μέθοδος είναι κυριολεκτικά αόρατη, δεδομένου ότι οι ορθοδοντικοί νάρθηκες που χρησιμοποιούνται είναι διάφανοι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται καθόλου η κοινωνική ζωή του ασθενούς. Συν τοις άλλοις, η θεραπεία είναι προβλέψιμη. O ασθενής γνωρίζει το αποτέλεσμα πριν να ξεκινήσει τη θεραπεία του. Υπάρχει εκτίμηση από την Invisalign Technology όπου σε συγκεκριμένο video φαίνεται το ακριβές αποτέλεσμα μετά τη θεωρητική θεραπεία.

Πώς γίνεται ο σχεδιασμός της θεραπείας; Μπορούμε με ακρίβεια να προβλέψουμε το τελικό αποτέλεσμα;

 Ο σχεδιασμός της θεραπείας γίνεται από το γιατρό χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που προσφέρει η Invisalign Technology. Αρχικά ο γιατρός βγάζει φωτογραφίες και αποτυπώνει την κατάσταση του στόματος έχοντας διαλέξει το σχέδιο θεραπείας που θεωρεί κατάλληλο για τον ασθενή του. Όλα τα δεδομένα ανεβαίνουν στη ψηφιακή πλατφόρμα της Invisalign Technology, όπου γίνεται η επεξεργασία τους. Στη συνέχεια παράγεται ένα video όπου φαίνεται ξεκάθαρα πώς θα πορευτεί η θεραπεία, με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, ο ασθενής έχει τη φωτογραφία του με το τελικό αποτέλεσμα πριν καν να λάβει την απόφασή του. Θεωρώ πως αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον ασθενή, του εμπνέει σιγουριά, διότι η μέθοδος στην ουσία “δεσμεύεται” για το αποτέλεσμα.

Είναι οποιαδήποτε ορθοδοντική θεραπεία εφικτή με την χρήση της μεθόδου Invisalign;

Παλαιότερα το Invisalign ήταν αρκετά περιορισμένο σε περιστατικά μικρής ορθοδοντικής μετακίνησης, καθώς και σε συγκεκριμένο φάσμα ηλικιών, εφήβους και ενήλικες. Τώρα, πλέον, η μέθοδος έχει εξελιχθεί πολύ. Μπορεί να κριθεί κατάλληλη ακόμη και για μικτούς οδοντικούς φραγμούς, δηλαδή για μικρά παιδιά που έχουν νεογιλά και μόνιμα δόντια στο στόμα, αλλά συνάμα αποτελεί μέθοδο επιλογής δύσκολων μετακινήσεων σε πολύ σύνθετα περιστατικά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που δε μπορούν να θεραπευθούν αποκλειστικά και μόνο με το Invisalign.

Πώς είναι η καθημερινότητα των ασθενών με τους νάρθηκες Invisalign; Για παράδειγμα, υπάρχουν περιορισμοί στην ομιλία; Ο ασθενής νιώθει πόνο;

Η καθημερινότητα των ασθενών είναι πολύ εύκολη. Δεν επηρεάζει την ομιλία, δεν αλλάζει την κοινωνική ζωή τους, είναι εξαιρετικά αισθητική ορθοδοντική μέθοδος, όπου έχουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, χωρίς πόνο. Αυτοί είναι και οι περισσότεροι λόγοι που το Invisalign αποτελεί την κατεξοχήν μέθοδο επιλογής των ασθενών.

Δείτε εδώ τι είπαν οι ασθενείς του Οδοντιατρικό Κέντρο Stoma

Πόσο διαρκεί μια θεραπεία με την συγκεκριμένη μέθοδο;

 Η διάρκεια της θεραπείας κρίνεται από τη βαρύτητα του περιστατικού. Ένα χαμόγελο μπορεί να διορθωθεί ακόμη και σε 3 μήνες, αλλά ένα δύσκολο περιστατικό ενδέχεται να χρειαστεί αρκετά χρόνια. Προσωπικά επιλέγω το Invisalign, όταν μπορώ να αναδιαμορφώσω το χαμόγελο του ασθενούς μου σε χρονικό εύρος 1,5 έτους. Ειδάλλως προτιμώ να συνδυάσω παραδοσιακά σιδεράκια - που θα αναλάβει ο Ορθοδοντικός και να ολοκληρώσω εγώ το περιστατικό με τους διαφανείς νάρθηκες.

Τι να περιμένει ο ασθενής μετά το πέρας της θεραπείας;

Ο ασθενής μετά το πέρας της θεραπείας να περιμένει να δει τη φωτογραφία που του είχε δώσει η αρχική πρόβλεψη της πρώτης του επίσκεψης. Η ακρίβεια του Invisalign είναι απόλυτη – στο δέκατο του χιλιοστού, αρκεί ο ασθενής να φοράει τους νάρθηκες. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.stoma.com.gr ή καλέστε 210 8981351 για να σας συμβουλεύσουμε για κάποιο πρόβλημα σχετικά με την υγεία του στόματος σας.

Το Ιατρείο βρίσκεται στη Γλυφάδα, προς το τέλος του εμπορικού κέντρου της περιοχής επί της οδού Δημ.Αγγ. Μεταξά 46Β, ακριβώς απέναντι από το κλειστό κολυμβητήριο.

Ακολουθήστε την κα Καζάκου στο Instagram και Facebook.  

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS