Πώς θα διατηρήσετε την καλή υγεία των οστών και των αρθρώσεών σας

pexels

Το πέρασμα των χρόνων δεν μας αλλάζει μόνο εξωτερικά, αλλά φθείρει τον οργανισμό μας και εκ των έσω, επηρεάζοντας τις πολύ σημαντικές για την ελευθερία κινήσεων αρθρώσεις μας, όπως και τα οστά.

Η αλήθεια είναι πως εάν θέλετε να έχετε υγεία και ευεξία πρέπει να φροντίζετε τις αρθρώσεις σας, καθώς έχουν ισχυρό αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής σας. Εξάλλου, εάν οι αρθρώσεις σας είναι αδύναμες, θα δυσκολεύεστε στο τρέξιμο και το περπάτημ. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, περίπου 58,5 εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στις ΗΠΑ έχουν διαγνωστεί με ουρική αρθρίτιδα, αρθρίτιδα και ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Αυτό εξηγεί τη σοβαρότητα αυτού του ζητήματος και μας δίνει ένα σοβαρό λόγο να φροντίσουμε τη σωματική μας υγεία. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα άτομα με αναπηρίες και κακή υγεία είναι ευάλωτα σε αυτές τις διαταραχές. Πώς λοιπόν μπορείτε να απαλλαγείτε από ένα σημαντικό ζήτημα που σχετίζεται με τις αρθρώσεις στο μέλλον; Α δούμε παρακάτω μερικούς τρόπους βελτίωσης της υγείας των αρθρώσεων.

Τρόποι για να προστατέψετε τις αρθρώσεις και τα οστά σας 

Συνεχίστε να κινείστε

Οι περισσότεροι άνθρωποι με αρθρίτιδα περιφρονούν την τακτική σωματική δραστηριότητα γιατί φοβούνται ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά. Ωστόσο, για να λέμε την αλήθεια, η ακινησία θα είναι επιζήμια για την υγεία των αρθρώσεων. Και αν αφεθεί χωρίς επίβλεψη, θα μετατραπεί σε μείζον ζήτημα υγείας στο μέλλον. Στην πραγματικότητα, η κίνηση μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις, εξαλείφει τη δυσκαμψία και ενισχύει τους μύες γύρω από τις αρθρώσεις. Τα οφέλη είναι πραγματικά, οπότε συνεχίστε να κινείστε.

Διατηρήστε ένα υγιές σωματικό βάρος 

Όσον αφορά τη βέλτιστη υγεία των αρθρώσεων, είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Δεν είναι περίεργο ότι το να κουβαλάμε υπερβολικό βάρος στις αρθρώσεις μας είναι επικίνδυνο για τη συνολική υγεία του σώματος. Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι τα άτομα με λιγότερο βάρος έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πόνο στα γόνατα, δυσκαμψία και οστεοαρθρίτιδα.

Προστατέψτε τις αρθρώσεις σας

Είναι ζωτικής σημασίας για όλους, ειδικά για όσους πάσχουν από αρθρίτιδα, να προστατεύουν πλήρως τις αρθρώσεις τους. Θυμηθείτε να αποφεύγετε δραστηριότητες που θα ασκήσουν αδικαιολόγητη πίεση στις αρθρώσεις. Ειδικά όταν ασκείστε στο γυμναστήριο, είναι σημαντικό να προσέχετε το βάρος που μπορεί να βάλετε στις αρθρώσεις σας. Υπήρξαν τρομερά ατυχήματα στο γυμναστήριο όπου οι bodybuilders κατέληξαν με ραγισμένα οστά λόγω υπερβολικού βάρους στις αρθρώσεις τους.

Γυμνάστε τους μυς σας

Οι μύες γύρω από τις αρθρώσεις πρέπει να διατηρούνται όσο πιο δυνατοί γίνεται. Και μπορείτε εύκολα να το κάνετε αυτό βελτιώνοντας τη μυϊκή σας δύναμη. Η προπόνηση με βάρη είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Ποιες βιταμίνες είναι σημαντικές για την υγεία των οστών και των αρθρώσεων;

Εάν αναζητούσατε κάποιες βασικές πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία των αρθρώσεων και των οστών, διαβάζετε το σωστό άρθρο. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι επικεντρώνονται στη βελτίωση της σωματικής τους υγείας, ώστε να μπορούν να έχουν καλή ποιότητα ζωής. Για καλή υγεία των οστών και των αρθρώσεων, ακολουθεί μια λίστα με θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε:

  • Μαγνήσιο

  • Ασβέστιο

  • Βιταμίνη D

  • Βιταμίνη Κ

Εάν το σώμα σας δεν έχει κάποιο από αυτά, θα νιώσετε τελικά πιο αδύναμοι. Προσπαθήστε να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, ώστε το σώμα σας να αποκτήσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες για να παραμείνει σε φόρμα. Το γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνη Α/Β και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αλλά, εάν δεν λαμβάνετε αρκετό ασβέστιο μέσω της τροφής, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα συμπλήρωμα.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να αυξήσετε την πρόσληψη νερού, καθώς βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης και είναι ευεργετικό για την υγεία των οστών και των αρθρώσεων μακροπρόθεσμα. Συχνά θα βρείτε αφυδατωμένα άτομα να παραπονιούνται για οξείς πόνους στις αρθρώσεις, που με τον καιρό δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να φροντίσετε την υγεία των οστών και των αρθρώσεων σας, ώστε να έχετε μια ευτυχισμένη και άνετη ζωή μπροστά σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.