COOL GREECE

Κουφονήσι Λασιθίου: Το εξωτικό νησάκι της Κρήτης με τις θαυμάσιες παραλίες


15 Ιουλίου 2021

Κουφονήσι Λασιθίου: Το εξωτικό νησάκι της Κρήτης με τις θαυμάσιες παραλίες

Το Κουφονήσι Λασιθίου είναι ένας ανέγγιχτος παράδεισος στη νοτιοανατολική εσχατιά της Κρήτης. Σε αυτό το μικροσκοπικό νησάκι οι επισκέπτες απολαμβάνουν την ηρεμία, τα πεντακάθαρα νερά και την ομορφιά του εξωτικού τοπίου

Η Κρήτη είναι γεμάτη εκπλήξεις και εξωτικές γωνιές που δύσκολα συναντάς αλλού. Αν σας αρέσει να δραπετεύετε σε μικρούς και ανέγγιχτους παραδείσους στις διακοπές σας, τότε αξίζει να ανακαλύψετε το Κουφονήσι Λασιθίου, ένα μαγευτικό νησάκι στην αγκαλιά του Λιβυκού πελάγους. Δεν έχει μόνιμους κάτοικους, αλλά το καλοκαίρι γεμίζει από επισκέπτες που φτάνουν εκεί με καραβάκι από το Μακρύ Γιαλό Λασιθίου για να βουτήξουν στις εξωτικές παραλίες του.

Γνωστό επίσης ως Λεύκη, το Κουφονήσι είναι το μεγαλύτερο νησί ενός συμπλέγματος που περιλαμβάνει επίσης τα ακατοίκητα νησάκια Μακρουλό, Στρογγυλό, Τράχηλα και Μάρμαρα. Στο νησί υπάρχουν θαυμάσιες αμμουδερές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, ενώ προς το εσωτερικό του το τοπίο θυμίζει αφρικανική έρημο. Ολόκληρο το νησί έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη περιοχή Natura 2000. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.