Ειδικοί στη γλώσσα του σώματος αναλύουν το γιατί η Meghan Markle αγγίζει συνεχώς τα μαλλιά της

"Μερικοί άνθρωποι πιάνουν τα μαλλιά τους, παίζουν με τα δάχτυλά τους, ή τρίβουν το μπράτσο τους, έτσι ώστε να ηρεμήσουν τους εαυτούς τους ψυχολογικά και σωματικά, όταν νιώθουν αγχωμένοι ή άβολα," δήλωσε η Blanca Cobb, ειδική στη γλώσσα του σώματος και συγγραφέας του βιβλίου Method of Masters στο GoodHousekeeping.com. "Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αγγίζουν, να στριφογυρίζουν ή να χαϊδεύουν τα μαλλιά της όσο βρίσκονται σε άβολες κοινωνικές καταστάσεις όπως όταν δεν ξέρουν τι να κάνουν ή τι να πουν." Αυτή η συμπεριφορά είναι η ενήλικη εκδοχή του να αγκαλιάζεις ένα αρκουδάκι ή να έχεις πιπίλα. 

"Το γενικό πλαίσιο είναι το κλειδί για να αναγνωρίσουμε μία συνήθεια από ένα μη λεκτικό σημάδι," είπε η Cobb. "Για παράδειγμα, αν κάποιος αγγίζει συχνά τα μαλλιά του σε μία ποικιλία από μη-αγχωτικές καταστάσεις όπως όταν μιλάει στο τηλέφωνο, όταν διαβάζει ένα βιβλίο ή όταν βλέπει τηλεόραση, τότε είναι πιο πιθανό να έχει μία συνήθεια που δεν ξέρει πως έχει. Αν, ωστόσο, τείνουν να αγγίζουν τα μαλλιά τους όταν έχουν μία διαφωνία ή νιώθουν άβολα με κάποιον που βρίσκεται δίπλα τους, τότε έχει να κάνει κυρίως με τα σημάδια στη γλώσσα του σώματος."

Είναι λογικό όταν φωτογραφίζεσαι και ξέρεις πως εκατομμύρια άνθρωποι να δουν αυτές τις φωτογραφίες στα επόμενα χρόνια, να νιώθεις λίγο άγχος. "Σε αυτή τη περίπτωση, το άγγιγμα της Meghan στα μαλλιά της είναι μία χαλαρωτική χειρονομία," λέει η Cobb. "Το κεφάλι της συχνά γέρνει στο πλάι ελαφρώς. Μερικ΄ς φορές όταν νιώθεις πολλή προσοχή πάνω σου, κατεβάζεις το σαγόνι για να προστατέψεις τον εαυτό σου."

Ενώ το άγγιγμα των μαλλιών είναι συχνά μία αντίδραση σε άβολες ή αγχωτικές καταστάσεις, θα μπορούσε να είναι επίσης σημάδι αυτοπεποίθησης. "Με το κεφάλι της να γέρνει και τον λαιμό της σε κοινή θέα, η Meghan αναβλίζει γοητεία. Ο τρόπος με τον οποίο κρατάει τα μαλλιά της δείχνει πως παίζει με τον φωτογραφικό φακό," είπε η Cobb. 

Όσο η Meghan βρίσκεται όλο και περισσότερο στο επίκεντρο της δημοσιότητας, είναι πιθανό να δούμε όλο και περισσότερο αυτή τη χειρονομία ως δείγμα αυτοπεποίθησης. Ωστόσο, μπορεί σε συνδυασμό με όλα αυτά να είναι και μία αντίδραση... στον αέρα που φυσάει.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.