CELEBRITIES

Το διάσημο μοντέλο Halima Aden εγκαταλείπει την πασαρέλα για θρησκευτικούς λόγους


The Jennettes

27 Νοεμβρίου 2020

Το διάσημο μοντέλο Halima Aden εγκαταλείπει την πασαρέλα για θρησκευτικούς λόγους

H Αμερικανίδα Halima Aden, αποφάσισε να εγκαταλείψει την πασαρέλα καθώς όπως ανακοίνωσε, οι εμφανίσεις της στο runway έρχονται σε αντίθεση με τα θρησκευτικά της πιστεύω. Η 23χρονη, η οποία έχει εμφανιστεί σε μεγάλα εξώφυλλα, όπως των British Vogue, Vogue Arabia και Allure, γνωστοποίησε την απόφασή της μέσω instagram, τονίζοντας ότι η πανδημία του κορωνοϊού τής έδωσε χρόνο να σκεφτεί ποιες είναι οι αξίες της ως μουσουλμάνα.

"Το να είσαι χιτζάμπι είναι πραγματικά ένα ταξίδι με πολλές κορυφαίες και δύσκολες στιγμές", όπως έγραψε. Μιλώντας για την τις συνεργασίες που στρέφονται ενάντια στις θρησκευτικές απόψεις της, είπε: "Μπορώ να κατηγορήσω τον εαυτό μου μόνο για το ότι ενδιαφερόμουν περισσότερο για τις ευκαιρίες παρά για το ότι ήταν στην πραγματικότητα".

Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα προέκυψαν από την "έλλειψη σχεδιαστών για μουσουλμάνες" στη βιομηχανία, η οποία δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το να φοράς hijab είναι τόσο σημαντικό. Oι αδερφές Bella και Gigi Hadid, όπως και η Rihanna την υποστηρίζουν σε αυτή την απόφασή της. Η Aden γεννήθηκε σε ένα στρατόπεδο προσφύγων της Κένυας από Σομαλούς γονείς πριν μετακομίσει στην Αμερική σε ηλικία 6 ετών.

Tο διεθνές πρακτορείο IMG Models την εντόπισε όταν ήταν μόλις 18 ετών και πήρε μέρος στα καλλιστεία Miss Minnesota USA, στα οποία έφτασε στην τελική φάση.

jenny.gr

Πρωταγωνιστεί στις καμπάνιες της Rihanna Fenty Beauty και του Kanye West Yeezy. Η ίδια, μιλώντας για την απόφαση της να απέχει από το modeling, υποστηρίζει ότι έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα τη θρησκεία της πολλές φορές, χάνοντας προσευχές που ορίζονται στην ισλαμική πίστη, ή συμφωνώντας να εμφανιστεί χωρίς μαντίλα ή με άλλο ρούχο προκειμένου να καλύψει το κεφάλι της.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι μετά από κάποιες καμπάνιες έκλαιγε με λυγμούς στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της γιατί δεν είχε μιλήσει για το τι νόμιζε σωστό. "Η αλήθεια είναι ότι ένιωθα πολύ άβολα", έγραψε στο Instagram. "Αυτό δεν είμαι εγώ", πρόσθεσε.

Φωτογραφίες: Getty/ideal Image

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

 

Δείτε ακόμη: Celebrities: Ζευγάρια στη ζωή και στη σκηνή

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.