Πρίγκιπας Φίλιππος: Θα μείνει στο νοσοκομείο για αρκετές μέρες λόγω λοίμωξης

Την προηγούμενη Τρίτη ο Πρίγκιπας Φίλιππος εισήχθη στο King Edward VII νοσοκομείο του Λονδίνο μετά από μία αδιαθεσία. Σήμερα ανακοινώθηκε από το Παλάτι του Buckingham ότι ο Πρίγκιπας ταλαιπωρείται από μία λοίμωξη και θα μείνει στο νοσοκομείο για αρκετές μέρες ακόμα. Ο 99χρονος σύζυγος της Βασίλισσας είναι «άνετα και ανταποκρίνεται στη θεραπεία».

Ο γιος του, Πρίγκιπας Έντουαρντ είπε στο Sky News ότι ο πατέρας του αισθάνθηκε «πολύ καλύτερα» και ότι εκτιμά τα «υπέροχα μηνύματα» που λαμβάνει από τον κόσμο. Στην συνέχεια συμπλήρωσε, «Ανυπομονεί να βγει έξω, κάτι που είναι το πιο θετικό, οπότε κρατάμε τα δάχτυλά μας σταυρωμένα».


Τόσο η Βασίλισσα όσο και ο Δούκας του Εδιμβούργου έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του Covid -19 τον προηγούμενο μήνα. Οπότε, η εισαγωγή του Δούκα στο νοσοκομείο δεν είναι δυνατό να συνδεθεί με τον ιό. Το ζευγάρι, που γιόρτασε την 73η επέτειο του γάμου του τον περασμένο Νοέμβριο, πέρασε την καραντίνα στο Κάστρο του Windsor με ένα μικρό οικιακό προσωπικό.


Ο Πρίγκιπας Κάρολος επισκέφτηκε τον πατέρα του για περίπου 30 λεπτά το Σάββατο το απόγευμα. Εκπρόσωπος του Clarence House είπε ότι ο Πρίγκιπας Κάρολος επέστρεψε στην κατοικία του στο Highgrove στο Gloucestershire μετά την επίσκεψη. Μιλώντας τη Δευτέρα, ο Δούκας του Κέιμπριτζ είπε ότι ο παππούς του είναι «ΟΚ» και ότι οι γιατροί απλώς τον «παρακολουθούν».


Ο πρίγκιπας Φίλιππος αποσύρθηκε από τα Βασιλικά του καθήκοντα το 2017, μία κίνηση που υποστηρίχθηκε από τη Βασίλισσα. Ο ίδιος έχει λάβει θεραπεία για διάφορες ασθένειες κατά την  πάροδο των ετών, όπως για μία φραγμένη στεφανιαία αρτηρία το 2011, μια μόλυνση της ουροδόχου κύστης το 2012 και μια διερευνητική χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά του τον Ιούνιο του 2013.
 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.