Πρίγκιπας Φίλιππος: Πέθανε στα 99 του χρόνια

O Πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε σήμερα σε ηλικία 99 ετών και το ανακοίνωσε το παλάτι του Buckingham. Η Μεγάλη Βρετανία εκτός από την πανδημία έχει να αντιμετωπίσει και αυτή την τόσο δυσάρεστη είδηση. Το official account της royal family ανακοίνωσε πως ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 99 ετών. 

«Ο Δούκας του Εδιμβούργου, ο οποίος ήταν παντρεμένος με τη Βασίλισσα για 73 χρόνια, πέθανε στο Κάστρο του Windsor σήμερα το πρωί», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Το τελευταίο διάστημα το διαδίκτυο κατακλυζόταν συνεχώς με φήμες ότι ο Φίλιππος έχει φύγει από τη ζωή αφού τα τελευταία χρόνια η υγεία του ήταν ιδιαίτερα κλονισμένη και έμπαινε πολύ συχνά στο νοσοκομείο. 

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος θα γινόταν 100 χρονών τον Ιούνιο, εισήχθη στο νοσοκομείο του King Edward VII στο Marylebone στις 16 Φεβρουαρίου μετά από αδιαθεσία. Είχε υποβληθεί σε μια επιτυχημένη διαδικασία για προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση σε άλλο νοσοκομείο του Λονδίνου, το St Bartholomew's.

Μάλιστα σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, η διαμονή των 28 διανυκτερεύσεων ήταν η μεγαλύτερη διάρκεια που χρειάστηκε να μείνει ποτέ ο Δούκας σε νοσοκομείο.

Ο θάνατός του βυθίζει την Βρετανία αλλά και την βασιλική οικογένεια σε πένθος.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.