Michelle Obama: Ανησυχεί για τον ρατσισμό που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι δύο κόρες της

Η πρώην Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α εξέφρασε τις σκέψεις της σχετικά με την καταδίκη του δολοφόνου του George Floyd, καθώς και τους φόβους της για τον ρατσισμό που μπορεί να έρθουν αντιμέτωπες στο μέλλον οι δύο κόρες της.

Η πρώην Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α εξέφρασε τις σκέψεις της σχετικά με την καταδίκη του δολοφόνου του George Floyd, καθώς και τους φόβους της για τον ρατσισμό που μπορεί να έρθουν αντιμέτωπες στο μέλλον οι δύο κόρες της.

Αν και λέει ότι «ανακουφίστηκε» μετά την απόφαση που καταδίκασε τον Derek Chauvin για τη δολοφονία του George Floyd, η πρώην Πρώτη Κυρία, Michelle Obama, δήλωσε στο CBS This Morning ότι «υπάρχει ακόμη δουλειά» όταν πρόκειται για την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Ο στόχος είναι να αφήσουμε τους ηγέτες να ηγηθούν. Αλλά σε ορισμένες στιγμές, οι άνθρωποι ζητούν τη γνώμη μου. "Τι πιστεύεις; Πώς νιώθεις;"», είπε.

Το ζεύγος Obama δημοσίευσε μια δήλωση μετά την ετυμηγορία λέγοντας ότι οι ένορκοι της Μινεσότα «έκαναν το σωστό» για την καταδίκη του Chauvin, αλλά σημειώνοντας ότι «η αληθινή δικαιοσύνη είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από μια ετυμηγορία σε μία μόνο δίκη».

«Γνωρίζω ότι οι άνθρωποι στην κοινότητα των μαύρων δεν αισθάνονται ασφαλείς, επειδή πολλοί από εμάς ζουν ακόμα με φόβο».

Η Obama είπε ότι πολλοί Αφροαμερικάνοι αντιμετωπίζουν τον φόβο καθώς ψωνίζουν, βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους ή οδηγούν. Εξέφρασε την ανησυχία για τις κόρες της, τη Sasha και τα Malia.

«Κάθε φορά που μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο μόνες τους, ανησυχώ για τι εικασίες δημιουργούνται από κάποιον που δεν τις γνωρίζει καλά», είπε.

«Το γεγονός ότι είναι καλές μαθήτριες και ευγενικά κορίτσια, δεν σημαίνει κάτι. Αλλά ίσως να έχουν δυνατά τη μουσική τους. Ίσως κάποιος δει το πίσω μέρος του κεφαλιού τους και κάνει μια υπόθεση», είπε. «Η αθώα πράξη της λήψης άδειας οδήγησης βάζει φόβο στις καρδιές μας».

«Νομίζω ότι πρέπει να συζητήσουμε περισσότερο γι' αυτό. Και πρέπει να ζητήσουμε από τους συμπολίτες μας να ακούσουν λίγο περισσότερο και να μας πιστέψουν και να γνωρίζουν ότι δεν θέλουμε να βγαίνουμε εκεί έξω κάνοντας πορείες», συνέχισε.

«Όλα τα παιδιά με πανό "Black Lives Matter", δεν θα έπρεπε να ανησυχούν γι' αυτό. Πηγαίνουν στους δρόμους επειδή πρέπει».

Δείτε ακόμη: Barack & Michelle Obama: Οι αγαπημένες μας στιγμές τους

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.