Willow Smith: «Δεν έχουμε την ελευθερία να είμαστε ο εαυτός μας χωρίς να μας αμφισβητούν»

Είναι διάσημη από την ημέρα που γεννήθηκε. Ανήκει σε ένα είδος «βασιλικής οικογένειας» του Hollywood – γονείς της είναι ο Will και η Jada Pinkett Smith, άλλωστε. 

Η Willow Smith δεν ακολουθεί τα χνάρια κανενός. Χαράζει το δικό της δρόμο από τα 6 της χρόνια, όταν έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με την ταινία I Am Legend. Στα 11 της, με το single Whip My Hair βρέθηκε στο top 10 του Billboard και τώρα, ολοκληρωμένη ενήλικας πια, προσπαθεί να κάνει την αλλαγή που θέλει να δει στον κόσμο.

Μιλώντας στο αμερικανικό Glamour, απέδειξε για μία ακόμη φορά πως είναι πολλά περισσότερα από «κόρη του Will Smith». 

Προσπαθεί να είναι όσο πιο αυθεντική γίνεται, να λέει αυτό που σκέφτεται κι όχι αυτό που θέλει ο κόσμος να ακούσει. «Να διαλέγεις τη στιγμή και να αποφασίζεις συνειδητά ότι πρέπει να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, την έκφρασή σου, τα δικαιώματά σου, ακόμη και τα δικαιώματα κάποιου άλλου, ακόμη κι αν δε σε αφορά», δήλωσε. «Να εμφανίζεσαι, να μιλάς».

Από πολύ μικρή, αναγκάστηκε να βρεθεί στο προσκήνιο. Έμαθε να δέχεται κριτική από αγνώστους, απλώς επειδή έτυχε να γεννηθεί στη συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά θωράκισε τον εαυτό της. Χάρη στους γονείς της, έμαθε ότι πραγματική αξία δεν έχουν ούτε τα χρήματα, ούτε η δόξα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τα χρησιμοποιείς. «Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι κάτι καλό με όλα όσα σου δόθηκαν. Να εξυπηρετείς τους άλλους, να βοηθάς γιατί μόνο αυτό μετράει», είπε.

Η Willow Smith καταρρίπτει τα στερεότυπα ακόμη και στην τέχνη. Το ότι είναι μαύρη και κάνει ροκ μουσική ξένισε πολλούς, την απέρριψαν χωρίς καν να την ακούσουν. Κι εκείνη ήθελε μόνο να εκφραστεί. «Με εξοργίζει το ότι οι έγχρωμοι άνθρωποι και ειδικά οι γυναίκες δεν έχουμε την ελευθερία να είμαστε αυτοί που θέλουμε, χωρίς να μας προκαλούν και να μας αμφισβητούν. Ειλικρινά, έχω δεχθεί επιθέσεις», εκμυστηρεύτηκε. Η μητέρα της ήταν εκείνη που την ενέπνευσε να μην κάνει πίσω – χωρίς εκείνη, όλα θα ήταν διαφορετικά.

Φοράει το δυναμικό της προσωπείο και βγάζει προς τα έξω μία περσόνα απαλλαγμένη από ανασφάλειες, η οποία ξέρει ποια είναι και τι θέλει. Στην πραγματικότητα, όμως, η αποτυχία την τρομάζει. Φοβάται πως αν δεν είναι αρκετά ειλικρινής, θα απογοητεύσει το κοινό της. Αυτός είναι και ο λόγος που κάνει τόσα όχι μόνο για τη Μαύρη κοινότητα, αλλά και για τις γυναίκες. Αισθάνεται δυνατή όταν βοηθά ενεργά, «όταν κάνω κάτι πολύ, πολύ καλά και ξέρω ότι πραγματοποίησα σχεδόν τέλεια το όραμά μου»

πηγή φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: 10 celebrities που δεν γνώριζες ότι ανήκουν στην LGBTQ+ κοινότητα


 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.