O Ashton Kutcher μιλάει πρώτη φορά για το αυτοάνοσο που τον έκανε να χάσει την ακοή, την όραση και την ισορροπία του: «Είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός»

Splash News

Η σπάνια ασθένεια επηρέασε την ικανότητά του να βλέπει, να ακούει και να περπατά

Ο Ashton Kutcher σε συνέντευξή του στο Access, αποκάλυψε ότι πάσχει από μια σπάνια μορφή αγγειίτιδας και μοιράστηκε λεπτομέρειες για μία από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής του. 

Ο 44χρονος ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη δύσκολη εμπειρία που υπέστη τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας ενός αυτοάνοσου. 

«Πριν από περίπου δύο χρόνια, είχα αυτή την εξαιρετικά σπάνια και περίεργη μορφή αγγειίτιδας, η οποία χάλασε την όρασή μου, την ακοή μου αλλά και την ισορροπία μου», δήλωσε, προσθέτοντας ότι χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να επανέλθουν οι αισθήσεις του.

«Μέχρι να περάσει, σκεφτόμουν αν θα μπορέσω ποτέ να δω ξανά, αν θα μπορέσω ποτέ να ακούσω ξανά ή αν θα περπατούσα ξανά. Τη στιγμή που αρχίζεις να βλέπεις τα εμπόδια σου, ως κάτι που είναι φτιαγμένο για σένα, για να σου προσφέρει αυτό που χρειάζεσαι, τότε η ζωή αρχίζει να είναι διασκεδαστική, σωστά;», είπε ο ηθοποιός, έχοντας συνειδητοποιήσει πλέον το αληθινό νόημα της ζωής. 

Η αγγειίτιδα είναι μια πολύ σπάνια αυτοάνοση διαταραχή που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα την περιορισμένη ροή αίματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ακριβής αιτία είναι άγνωστη. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως το ανοσοποιητικό σύστημα παίζει σημαντικό ρόλο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αγγειίτιδας, κάτι προκαλεί ανοσολογική ή «αλλεργική» αντίδραση στο τοίχωμα των αγγείων. Οι ουσίες που πυροδοτούν αυτές τις «αλλεργικές» αντιδράσεις ονομάζονται αντιγόνα. Σε αρκετές περιπτώσεις, φάρμακα ή ασθένειες μπορούν να δράσουν ως αντιγόνα και να ξεκινήσουν αυτή τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.