O Tom Hanks τιμήθηκε με πτυχίο του Harvard

Instagram/ harvard

H ανώτατη σχολή Ivy League απένειμε τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα των Τεχνών στον ηθοποιό

Ο Tom Hanks πήρε τιμητικό πτυχίο διδάκτορα των τεχνών από το Harvard κι έδωσε έναν αφυπνιστικό λόγο μπροστά στους αποφοίτους. 

Συγκεκριμένα, η ανώτατη σχολή Ivy League απένειμε τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα των Τεχνών στον ηθοποιό, ενώ ο ίδιος είπε με χιούμορ ότι παίρνει το πτυχίο «χωρίς να έχω δουλέψει καθόλου, χωρίς να έχω περάσει χρόνο στην τάξη ή να έχω περπατήσει μία φορά στη βιβλιοθήκη».

Ο Hanks στην ομιλία του, επικεντρώθηκε στην υπεράσπιση της αλήθειας. Ζήτησε από τους αποφοίτους να γίνουν «υπερήρωες» στην υπεράσπιση της αλήθειας και των αμερικανικών ιδεωδών, και να αντισταθούν σε όσους διαστρεβλώνουν την αλήθεια 

«Για κάποιους η αλήθεια δεν είναι πλέον εμπειρική. Δεν βασίζεται πλέον σε δεδομένα, ούτε στην κοινή λογική, ούτε καν στην κοινή ευπρέπεια» 

Για να τονίσει περισσότερο τη σημασία της αλήθειας, χρησιμοποίησε τη λατινική λέξη "veritas", που περιλαμβάνεται στο μότο του Harvard. «Το να λέμε την αλήθεια δεν είναι πλέον σημείο αναφοράς για την εξουσία. Δεν είναι πια η θεραπεία των φόβων μας ή ο οδηγός των πράξεων μας. Η αλήθεια θεωρείται πλέον εύπλαστη», ανέφερε μεταξύ άλλων, καθηλώνοντας το κοινό. 

«Είναι η ίδια επιλογή για όλους τους ενήλικες, που πρέπει να αποφασίσουν να γίνουν ένας από τους τρεις τύπους Αμερικανών: αυτός που ασπάζεται την ελευθερία για όλους, αυτός που δεν θα το κάνει και αυτός που είναι αδιάφορος»

«Μόνο οι πρώτοι συμβάλλουν στο έργο της δημιουργίας ενός έθνους αδιαίρετου. Οι υπόλοιποι στέκονται εμπόδιο», είπε προσθέτοντας: «Η ευθύνη είναι δική σας. Δική μας. Η προσπάθεια είναι προαιρετική. Αλλά η αλήθεια, η αλήθεια είναι ιερή. Αναλλοίωτη. Σμιλευμένη στην πέτρα και στα θεμέλια της δημοκρατίας μας».

Να σημειωθεί πως εκτός από τον ηθοποιό, το Harvard τίμησε άλλους πέντε διακεκριμένους επιστήμονες με τιμητικά πτυχία, συμπεριλαμβανομένης της βιοχημικού, Katalin Kariko, της οποίας η έρευνα ήταν σημαντική για την ανάπτυξη των εμβολίων της Pfizer/BioNTech και της Moderna κατά του Covid. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.