Greta Gerwig: Η σκηνοθέτης της Barbie μοιράζεται τις δικές της αγαπημένες ταινίες – που πρέπει να δεις

Από την πρωτοποριακή «Ζαν Ντιλμάν» της Σαντάλ Ακερμάν, το εμβληματικό μιούζικαλ «Τραγουδώντας στη Βροχή» έως τα γουέστερν του Χάουαρντ Χοκς, αυτές είναι οι 12 κινηματογραφικές ταινίες που ξεχωρίζει η σκηνοθέτρια της «Barbie» Γκρέτα Γκέργουιγκ.

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ μπορεί να έχει μόνο δύο σκηνοθετικές απόπειρες στο βιογραφικό της, ωστόσο, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες κινηματογραφικούς δημιουργούς του σήμερα. Το δράμα ενηλικίωσης «Lady Bird» (2017) συγκαταλέγεται ήδη ανάμεσα στις κλασικότερες εφηβικές ταινίες, ενώ η κινηματογραφική μεταφορά των «Μικρών Κυριών» (2019), που έλαβε επίσης ενθουσιώδεις κριτικές, θεωρείται η καλύτερη διασκευή του εμβληματικού βιβλίου έως τώρα.

Τον Ιούλιο η Γκέργουιγκ «επιστρέφει» στις κινηματογραφικές αίθουσες ως σκηνοθέτρια ίσως με την πιο πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς. Την πολύχρωμη κομεντί «Barbie», βασισμένη στις διάσημες κούκλες της Mattel, με πρωταγωνιστές την Μάργκοτ Ρόμπι στον ομώνυμο ρόλο και τον Ράιαν Γκόσλινγκ ως τον καρδιοκατακτητή Κεν.

H Γκρέτα Γκέργουιγκ από αρκετούς δεν θεωρήθηκε η «προφανής» επιλογή για να «ζωντανέψει» το σύμπαν της Barbie στη μεγάλη οθόνη: Πριν το «Lady Bird» ήταν περισσότερο γνωστή ως ηθοποιός ανεξάρτητων ταινιών, ενώ η πρώτη της φορά στη σκηνοθετική καρέκλα συνέβη το 2008 όταν και συν-σκηνοθέτησε μαζί με τον Τζο Σουάνμπεργκ την ταινία «Nights and Weekends».

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.