Καύσωνας: Γιατί δεν πρέπει να αφήνεις ποτέ το αντισηπτικό στο αυτοκίνητο

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι καλό είναι να σταματήσουμε αυτή την συνήθεια και να μην αφήνουμε το απολυμαντικό στο παρκαρισμένο κάτω από τον καυτό ήλιο αυτοκίνητο

Tο καλοκαίρι η καμπίνα του αυτοκινήτου μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους 60 βαθμούς Κελσίου υπό κανονικές συνθήκες, πόσο μάλλον με καύσωνα.

Παράλληλα εξακολουθούμε να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία COVID-19.  Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση μάσκας προσώπου και απολυμαντικών gel. Πολλές φορές φεύγουμε από το αμάξι αφήνοντας το αντισηπτικό στο κάθισμα του συνοδυγού ή στο ταμπλό.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι καλό είναι να σταματήσουμε αυτή την συνήθεια και να μην αφήνουμε το απολυμαντικό στο παρκαρισμένο κάτω από τον καυτό ήλιο αυτοκίνητο.

Το δραστικό συστατικό όπως το αλκοόλ μπορεί να εξατμιστεί υπό αυξανόμενες θερμοκρασίες και θα χάσει την αποτελεσματικότητά του. Επιπλέον μπορεί το αντισηπτικό να σκάσει μέσα από το πλαστικό μπουκάλι του. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε ζεστό απολυμαντικό στο δέρμα, καθώς μπορεί να το ερεθίσει, περιμένετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πρώτα.

Στο αλκοόλ δεν αρέσει η ζέστη, οπότε μπορεί να είναι εύφλεκτο εάν αφεθεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα κάτω από τον καυτό ήλιο.

Υπάρχουν σκευάσματα χωρίς αλκοόλ που αντιδρούν καλύτερα με την ζέστη του αυτοκινήτου– οι οποίες χρησιμοποιούν χλωριούχο βενζαλκόνιο ως αντικατάσταση αλκοόλ – προειδοποιείται από το CDC ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο το ίδιο το αλκοόλ στη θανάτωση μικροβίων και μπορεί απλώς να μειώσει την ανάπτυξη νέων μικροβίων.

Για αυτό, την επόμενη φορά που θα βγείτε από το αμάξι, θυμηθείτε να κρύψετε το αντισηπτικό σε ένα δροσερό σημείο όπως το ντουλαπάκι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.