Υπέροχο τιραμισού χωρίς αυγά και χωρίς κρέμα γάλακτος

pexels

Το σημερινό τιραμισού είναι η χωρίς αυγά και χωρίς κρέμα γάλακτος.

Είναι τέλειο για να το προσφέρετε ως επιδόρπιο στο τέλος του δείπνου με φίλους ή για να το απολαύσετε μόνοι σας στο απογευματινό σας διάλειμμα.

Μπορείτε να καλύψετε το τιραμισού με κομματάκια μαύρης σοκολάτας και επίσης να προσθέσετε ψιλοκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα κομμένα σε φέτες, για μια τραγανή και ακαταμάχητη νότα. Επίσης χρησιμοποιήσαμε μαύρη ζάχαρη, η οποία μπορεί να αντικατασταθεί με μέλι, σιρόπι σφενδάμου, αγαύη ή ζάχαρη καρύδας.

Υλικά

200 γρ. σαβαγιάρ

250 γρ κρέμα μαγειρικής σόγιας

125 γρ. γιαούρτι

50 γρ. καστανή ζάχαρη

Κακάο σε σκόνη

1 φλ. εσπρέσο

 Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το εσπρέσο και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο. Όταν η κρέμα κρυώσει καλά τη βγάζουμε από το ψυγείο και τη χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Στη συνέχεια προσθέτουμε στην το μείγμα γιαουρτιού και ζάχαρης.

Εν τω μεταξύ βουτάμε τα μπισκότα στον καφέ για λίγα δευτερόλεπτα και τα βάζουμε σε ένα ταψί δημιουργώντας μια στρώση. Ύστερα ρίχνουμε ένα μέρος της κρέμας, σκεπάζοντας καλά τα μπισκότα. Πασπαλίζουμε με το κακάο και βάζουμε από πάνω και άλλα μπισκότα. Τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με κακάο. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, ή όλη τη νύχτα.

Το τιραμισού μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο, καλυμμένο με μεμβράνη, για 1-2 ημέρες .

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.